<

Програма «Гроші» показала сюжет «Корупційні схеми на шахтах Нововолинська»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 12.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
240
/ коментарів 40

11-го лютого спецпроект “Гроші” показав на каналі 1+1 своє розслідування про корупційні схеми продажу вугілля з копалень ДП “Волиньвугілля”, генеральним директором якого більше року є Андрій Пилипюк.

Шахтарі державних шахт на Волині, які місяцями сидять без зарплати, попри космічне зростання вартості вугілля за останні роки, вирішили піти відкритою війною на корупціонерів. Зараз розкриються схеми, через які світло та тепло для українців з кожним днем стають все дорожчі” – йдеться на початку сюжету програми.

Юрист ДП “Волиньвугілля” Оксана Голота розповіла, що зверталася до Міністерства з заявами про корупційні діяння Андрія Пилипюка: закупівлю обладнання за завищеними цінами, створення дублюючих посад, не виплата заробітної плати.

Жінка говорить, що керівництво підприємства здійснювало погрози та утиски. Зазначають також, що після інтерв’ю її змусили звільнитися за власним бажанням через те, що багато “пхала носи не в свої справи”.

В шахті вирує корупція і гірники добре зсередини знають усі схеми тіньового заробітку на вугіллі та розкривають таємниці”, – говориться в програмі.

Розповіли і про Андрія Венгрина, якого називають “смотрящим” на волинських шахтах. За словами Пилипюка, він є радником компанії “Український національний продукт” і більшість важких питань вирішують через нього.

Колишній юрист “Волиньвугілля” розповідає, що він керує і ЦОФ, куди “УНП” відправляє вугілля на збагачення.

Сам собі відправляє на збагачення, а далі на ТЕС”, – говорить Оксана Голота.

У сюжеті “Гроші” журналісти розповідають про те, що офіційного бізнесу у Венгрина немає, офісу в компанії “УНП”, куди йде вугілля з нововолинських шахт, також. А за вказаною на сайті адресою потрапили до помешкання Венгрина.

Спілкуватися з журналістами він не захотів. На запитання почав говорити про біблію, зазначив, що не публічна особа і давати на камеру коментарі не буде.

“Ви бачите скільки в пресі на мене бруду. Я не такий. Я живу іншим життям”, – говорить Венгрин.

А міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розповів, що коли він прийшов, то все було вже продано.

Про корупційну схему з вугіллям, яке йде з шахти на “УНП”, а далі на Центральну збагачувальну фабрику, де з породи мають прибрати домішки, дивіться у сюжеті спецпроекту “Гроші”. Шахтарі кажуть, що до вугілля додають породу і здійснюють махінації. Таким чином з однієї тони заробляють більше 500 гривень.




коментарів: 40
  1. во всьом виноват путин,
    що бідні – путін,
    що дурні – путін.
    відійдем від росії і багаті і розумні станем )))))

  2. і тут костючик лизнула. так так , ксенюшка дуже велика молодець … дозвольте спитати де зараз ця ксенюшка ? за її брехню ніхто в місті не хоче на роботу брати ! а стаття , як і програма – ні про що.

    • так так , ксенюшка дуже велика молодець … дозвольте спитати де зараз ця ксенюшка ? за її брехню ніхто в місті не хоче на роботу брати ! а стаття , як і програма – ні про що.

      • Скоро це кубло Волинь вугілля будуть розганятися , а багато проти кого кримінал буде. Скоро побачення. Щасливо Вам

  3. Всі все знають і мовчать,а якщо не мовчать то з 1000 гірників Нововолинську страйкують 50(і ті після обіду в хлам). Якійсь козел ще ху.ла прилітає в коментах. Маємо на те що заслуговуємо своім мовчанням,стадо одним словом.

  4. а нічого що я перебиваю ділові переговори за кордоном? На лети можеш Оксану з собою зацепити!

  5. ДП”ВолиньБЕЗвугілля” скоро розженуть! Але, того мало. Треба провести розслідування як ті нероби змогли знищити всю вугільну галузь Волині

  6. Слухай шанувальник або шанувальниця,ти з волиньвугілля 100 проц.-де брехня? вся шваль регресна штани протирає,і тільки їздили по шахтах екзамени проводили по 100гр.з гірн.майстрів тварі.А венгрин так громоотвод міністра,то де зарплата і за який місяць?шанувальниця?

  7. Деповська кантора волиньвугільська то зборище дармоїдів та нероб. Шанувальник то одне з той шарашкіной кантори.

  8. Шанувальник це Бондарчучка оля котра там працює по боротьбі з корупцією, яка сама головна корупціонкра.

  9. Шанувальник це бондарчук оля котра займає посаду боротьби з корупцією на ДП!. Але сама її очолює. Є навіть документи що вона незаконно прийнята на роботу. Це сосалка венгрина

  10. Оксана дійсно молодець. А що мовчать правоохоронці, яку їм ще інформацію потрібно. Вугілля пішло через прокладку,ніякі соціальні внески не платять,галузь нищать. Зарплата сама нища між шахтарями України. Тюрма чекає.

  11. По Танчиву кажуть скоро також будуть знімати..і кажуть матеріали гарні нададутб

  12. бачте які розумні дописувачі позбирались – гура , макаров ,юрків і ще той що разом з незалежною профспілкою гроші тарабанив ( колишній комерційний директор ш 9 ).що макаров , теж рейтинг падає , як в гури ?

  13. привіт юрківу , гурі , макарову і волинцю заодне . тримайтесь , ви наші дописувачі …

  14. Зразу видно ,що це злодій а не директор.Лізе в халепу роблячи
    Темні схеми з вугіллям і називається на цьому,а на відео видно як він поводить себе на запитання шахтарів :
    ДЕ НАШІ ГРОШІ.???
    Скоро сяде злодюга і на довго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця