<

Розповіли про порядок отримання субсидій та допомог мешканцями Нововолинської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 13.01.2021 / Нововолинськ /
Перегляди
23
/ коментарів 5

У зв’язку з введенням реформи децентралізації, з урахуванням карантинних умов, уряд прийняв ряд постанов щодо питання призначення субсидій.

Про ряд змін розповіла 13-го січня начальник управління соціального захисту населення Наталія Волчанюк. Разом з тим вона повідомила, що до цього моменту ще кошти в управління соцзахисту не надійшли на виплати, але до кінця січня субсидії та допомоги мешканці громади мають отримати.

“На початку року завжди є затримки у фінансуванні субсидії, яка призначена на опалювальний сезон. Те ж саме стосується і допомог”, – зазначила Волчанюк.

Наталія Волчанюк наголосила на змінах: з 1-го січня фахівці управління соцзахисту не приводять прийом громадян, документи необхідно подавати через ЦНАП.

Станом на 1 січня на обліку, як одержувачі субсидій, є 5 144 домогосподарств. Частина отримує готівку через банківські рахунки, частина – через поштові відділення. Якщо сума більша, як 5 тис грн, то вона виплачується в безготівковій формі, а банк направляє кошти по комунальних підприємствах.

Які зміни після приєднання сіл до Нововолинська

До міста приєдналися 6 сіл, для мешканців яких будуть здійснюватися виїзні прийоми громадян. Жителі Грядівського, Грибовицького та Благодатного старостинського округу із заявами для призначення допомог можуть звернутися до старост.

“Мешканцям сіл, які отримують субсидію, до 1 травня будуть йти виплати з Іваничівського управління соцзахисту. А допомоги з лютого місяця переходять до нас”, – розповіла Волчанюк.

Спрощення порядку отримання субсидій

Начальниця управління соцзахисту зазначила, що змінилися норми площі помешкання для утримувачів субсидій. Раніше було передбачено, що субсидії не призначаються, якщо площа квартири більше як 100 метрів квадратних, а будинку – більше 200; зараз 130 і 230 відповідно.

Якщо людина у спадок отримала майно, то з 1 січня це не впливає на призначення субсидій.

При розрахунку допомог не враховується сума попередньо отриманих субсидій.

Повідомлення про зміни

Варто пам’ятати, якщо під час отримання житлової субсидії змінився склад сім’ї, сімейний стан, а також була здійснена вартісна покупка на суму 50 тис. грн і більше чи з’явився автомобіль, вік якого молодший 5-ти років, слід повідомити про це орган, що призначив субсидію протягом 30 календарних днів.




коментарів: 5
  1. нові зміни для надання субсидії,вже діють?? маю на увазі,якщо прописані особа,а не проживає???

  2. Завжди як прийду то ось та начальниця в совбезі нормально все пояснить і розтолкує. Бо часто всілякі зміни ,короче бардак в державі. Тільки людей завжди там багато і видно шо дівчата як білки в колесі.

  3. А якщо в приписаного внука, який не проживає, дружина не працює і не стоїть на біржі. То в такому випадку є зміни. Бо нам було відмовлено в субсидії.

  4. Я доглядаю брата інв 1групиА.
    Я не працюю жінка працює субсидію мені не дають бо опалювана площа буд.209 кв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа