<

Розповіли, як у Нововолинську відбуватимуться поховання померлих від коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 6.04.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську та Благодатному затвердили Положення про поховання, померлих внаслідок спалаху особливо небезпечних інфекційних хвороб.

Відповідне рішення прийняли 3-го квітня, під час засідання виконкому, – йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Алгоритм транспортування тіл мешканців міста Нововолинська та селища Благодатного, померлих від особливо небезпечних інфекційних хвороб, або з підозрою на них, в умовах стаціонару передбачає наступні вимоги:

  • визначене коло осіб працівників медичного закладу в засобах індивідуального захисту (далі – ЗІЗ) підв’язують тіло, упаковують його в непроникний герметичний пакет-мішок та перекладають на каталку;
  • транспортують у патологоанатомічне відділення, в якому працівники цього відділення здійснюють дії, передбачені порядком проведення розтину тіл осіб, померлих від особливо небезпечних інфекційних хвороб, або з підозрою на них;
  • працівники патологоанатомічного відділення після розтину та обробки тіла дезінфекційним хлорвмісним розчином запаковують у непроникний герметичний пакет-мішок. Після чого повідомляють у телефонному режимі Нововолинське  Виробниче управління комунального господарства (далі – ВУКГ) щодо необхідності транспортування та поховання;
  • поховання тіл померлих від особливо небезпечних інфекційних хвороб або з підозрою на них здійснюється у закритій труні;
  • працівники патологоанатомічного відділення вкладають тіло померлої особи у труну, яку щільно закривають, та передають труну з тілом покійного у ВУКГ або організацію з яким ВУКГ уклало договір на поховання.

Важливо, що під час транспортування та перенесення тіл померлих від особливо небезпечних інфекційних хвороб, або з підозрою на них використовується виключно транспорт та працівники Нововолинського ВУКГ або організації, з якими заключено договір. Після кожного транспортування проводиться дезінфекція транспорту, ЗІЗ працівників.

Богослужіння за померлими проводяться безпосередньо біля місць поховання, при здійсненні поховання померлого дозволяється перебувати одночасно не більше як 10 особам із забезпеченням відстані між ними не менше, ніж 1,5 м.

Поховання проводиться працівниками Нововолинського ВУКГ або організацією, з якою заключено договір з використанням захисних костюмів та інших ЗІЗ із суворим дотриманням протиепідеміологічних вимог.

Нововолинське ВУКГ складає список осіб, які були присутні під час поховання, із зазначенням дати і часу перебування, вказується: прізвище, ім’я, по батькові, адреса проживання, контактний номер телефону та невідкладно надає його витяг завідувачу Нововолинським міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦ МОЗ України” та керівнику штабу з ліквідації  надзвичайної ситуації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер