<

“Ми робимо все правильно та законно”, – мер Сапожніков про рішення міськради щодо приватизації підвалу депутатом Климовичем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 23.05.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ коментарів 18

22-го травня жителі будинку 1 а, що на проспекті Перемоги у Нововолинську, звернулися до мера міста Віктора Сапожнікова та обранців громади з проханням: на сесії міськради винести окремо питання передачі на баланс ОСББ підвального приміщення, яке перебуває у комунальній власності і яке приватизує депутат міськради Леонід Климович.

Нагадаємо, що 19-го травня мешканці будинку 1 а на проспекті Перемоги у Нововолинську провели мітинг з вимогою призупинення дії рішення міської ради щодо приватизації частини підвального приміщення депутатом Леонідом Климовичем.

“Нам стало відомо, що Нововолинською міською радою від 24.02. 2017 року прийнято рішення про приватизацію вбудованого підвального нежитлового приміщення загальною площею 190,6 квадратних метрів. За попередньою інформацією дане підвальне приміщення стоїть на балансі Нововолинської міської ради, тобто є комунальною власністю громади. Згідно даних Єдиного реєстру за цією юридичною адресою 20-го березня зареєстровано наше ОСББ. Враховуючи зазначене, просимо винести на розгляд сесії міської ради питання щодо передачі з балансу Нововолинської міської ради на баланс ОСББ “Добробут-1 а” вбудованого підвального нежитлового приміщення та інших нежитлових приміщень, які є комунальною власністю, в спосіб та терміни, передбачені чинним законодавством”, – звернулася до мера та депутатів голова ОСББ Світлана Бузікова.

Натомість міський голова Віктор Сапожніков зазначив, що відмінити рішення, яке було прийняте ще в лютому – непросто. Він також нагадав, що частина підвалу слугує укриттям.

“Ми колись мали розмову, що в умовах приватизації в ньому зробить ремонт той, хто приватизовуватиме іншу частину підвалу. Сьогодні людей знову вводять в оману, – зауважив мер Новвоволинська, – Я знаю, що ми робимо все правильно та законно, проте не голосував за рішення, бо знав, що в мене є дуже багато “друзів”, які будуть на міського голову посилатися. Та все ж абсолютною більшістю це рішення прийнято. Ми витратили гроші з міської казни на оцінку майна. Питання пройшло через комісію і буде розглядатися на сесії міської ради”.

Однак згідно витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно з 5.03.2008 року встановлено право комунальної власності територіальної громади міста Нововолинська в особі Нововолинської міськради на нежиле приміщення загальною площею 479, 2 метрів квадратних. У той же час Нововолинська міська рада прийняла рішення від 24.02.2017 року про приватизацію вбудованого підвального нежитлового приміщення загальною площею 190, 6 метрів квадратних метрів. При цьому з техпаспорту будинку та акту-передачі видно, що на баланс ОСББ “Добробут-1 а” передані усі згідно паспорту підвали та нежилі приміщення, які існували станом на 5.02.87 року, тобто до набуття права власності міськрадою нежилої площі 479,2 метри квадратних.

Очевидно, міська рада, до фонду якої відносився підвал, повинна була б мати документарні відомості про дану нерухомість і оперативно розібратись у даному конфлікті, проте… Якщо на баланс ОСББ передані усі наявні в будинку підвали  та нежилі приміщення,  то розпорядження ними Нововолинською міською радою є незаконним, оскільки ці підвали є власністю ОСББ.

“Таких підвалів, власником яких є міська рада, було виставлено не приватизацію та продано міською радою чимало, всі шляхом викупу орендарем. Зараз в тих підвалах розміщені різні торгові заклади. Чому ж до цього приміщення така увага, хто підігріває конфлікт та свідомо вводить в оману людей?” – прокоментував конфлікт із нововолинцями депутат міської ради Климович.

Не всім відомо, що підвали, цоколі, горища тощо є спільною власністю жителів будинку. Активісти зазначають, що такі випадки відчуження майна громади є непоодинокими. А якщо це так, тоді така ситуація напряму свідчить про корумпованість місцевої влади. Адже дозвіл на використання підвалу чи горища треба отримати в людей, які живуть у будинку. Проте чиновники на законність дій не зважають та вміло обходять нормативні документи.

Крім того, квартиру без фундаменту, підвалу, горища, комор продати нелегко. В оціночній вартості квартири, призначеної для продажу, обов’язково враховується від залишкової вартості будинку й вартість часток у площі всіх допоміжних приміщень. Так визначаються в будинку вартість “загального метра” й ціна кожної квартири.

У випадку жителів будинку 1 а, підвал для них існує й не існує водночас. Жителі впевнені – це чистої води шахрайство й крадіжка, бо нерухомість можна вкрасти так, що річ залишиться на своєму місці, а от господар зміниться.

Мешканці будинку, що на проспекті Перемоги, проходять іспит на право бути власниками. “Не ігноруйте нас, бо ми вас обирали”, – звертаються вони до депутатів Нововолинської міськради з проханням справедливо вирішити дану проблему.




коментарів: 18
  1. Підприємці, які повикупляли квартири під бізнес, змушені погоджувати свою діяльність з сусідами. А Климович що вийняток?

  2. Вам, члени ОСББ, потрібно було написати заяву у поліцію про крадіжку Вашої приватної власності у будинку де ви живете – по пр. Перемоги 1А. Ви виграли б час для узгодження своїх подальших дій, якщо не хочете нести позов до суду. І зараз іще не пізно – попереду ціла ніч і три години завтрашнього дня зранку.

    • Вікторе Борисовичу, нарід підтримує рішення міської ради по тих підвалах щоб було де втілювати в життя молодіжні плани на майбутнє. Слава Україні!

        • для тебе, Васьок, чомусь все шо треба робити по Законах України- то шизофренія))) А ось для більшості свідомих громдян виконання Законів-то український патріотизм!!!!

  3. А мені сподобалось-не ігноруйте нас,бо ми вас вибирали.І на таке можна відповісти-а ви на нас поклали…,або- бачили,що вибирали…А Климовича за такий стан арендованого приміщення потрібно публічно різками перед мерією по голій дупі відшмагати.І декларацію доходів оприлюдніть,чи є за що купувати? А якщо серезно-не все так смішно-передача на баланс це не право власності,але згідно чинного законодавства жителі будинку мають право на першочергову приватизацію підсобних приміщень і земельноі ділянки. Так буває,коли люди займаються такими питаннями без належних знань. Та й десяток активістів на такий будинок -МАЛОВАТО!!!

  4. у центрі міста у підвалах молодіжне лото пану климовичу всерівно кому в оренду здавати аби дохід був…і ліцензія є все законно…і в цьому підвалі буде молодіжне лото..

  5. Я хочу задати питання В.Сапожнікову: “На той світ, ви що візьмете? Міську дошку пошани на якій більшість комуно-КГБістів?” Я знаю, що смерті ви боїтесь до втрати свідомості. Тому зразу ж і відповім за вас: “Нічого! Як голим прийшли так голим і заберетесь”. Як і всі ми. Як і ваші дружбани, котрих ви напихаєте нашим громадським майном і комунальною землею. А тепер про ваше “ми все робимо правильно”. Я у судах вже показав всій територіальній громаді вашу “правильність”. І ще покажу.

    • Анатолю_, ви ж комсомолець, то майте і комсомольську гордість! Не репетуйте дарма! Памятайте, ваше ім”я Анатоль то в перекладі з грецької є Переможець. А комсомольці, то шо не були помічниками комуно-КГБістів??? ГА, комсомольцю Анатоль??? Згадайте молоді свої роки)))

      • Ні. Це завдяки щоденній брехні боягузливого “гостя” – мого проплаченого “пастуха”, що контролює мої коментарі та публікації за 30 “папиних” срібняків. Відповідаю, “Запитання”: “Я НІКОЛИ НЕ БУВ КОМУНІСТОМ!” Навіть і кандидатом у члени КПСС.

  6. Ваші дії, міський голово В. Сапожніков, – протипавні! Ви дієте поза правовим та конституційним полем Держави Україна, які стосуються комунального майна громади! “Правильність” ваших дій зафіксована у “Постановах” судів міст Львова, Іваничів та Володимира-Волинського! Незабаром буде “2-га серія” вашої “правильності”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця