<

Робоча група Міненерговугілля побувала на шахті № 1 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:54 | 16.12.2014 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Результатом візиту нововолинської делегації у профільне міністерство і зустріч із заступником міністра енергетики і палива Юрієм Зюковим став оперативний приїзд робочої групи з Міненерговугілля  нововолинську шахту № 1.

У склад робочої групи входили:  міський голова Віктор Сапожніков,  начальник департаменту вугілля Олександр Вівчаренко, начальник  управління реструктуризації  Валерій Захаренко, директор проектного інституту Володимир Радченко Міненерговугілля, генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Михайло Гарбузюк, директор підприємства Олександр Онопрієнко, голова теркому Юрій Калістратов. – повідомляє сайт Нововолинської міської ради 

Олександр Вівчаренко намагався переконливо пояснити намір міністерства,  причини  якого – відпрацьовані пласти, скорочення дотацій на вугільну галузь на 25 відсотків  до рівня 2014 року, відсутність основної складової для підвищення вуглевидобутку.  Він запропонував шахтарям гнучкий план переведення підприємства у третю групу, тобто підготовки до закриття. Суть його  в тому, що протягом перших 3-4 місяців використовується державна дотація і продовжується вуглевидобуток, потім готується проект на закриття. Однак це мало втішає, бо в результаті шахта все ж таки припиняє свою діяльність. Тому, добре розуміючи це, високопосадовець як вихід назвав введення в експлуатацію нового вугільного підприємства.

Олександр Вівчаренко запевняв колектив шахти, щоб не вірили тим, хто переконує їх в тому, що шахтарі залишаться без роботи, і що місто отримає значні втрати. На що шахтарі виявили недовіру, так як знають про гіркий досвід закриття шахти № 5.

Шахтарі не погоджувалися із такою думкою, а пропонували, аби наступного року допрацювати наявні пласти на рівні дотації нинішнього року, паралельно завершити шахту №10 і весь колектив перевести туди.  До речі, на цьому підприємстві кількість працюючих доведена до 750 чоловік і вони не впевнені, що за зміни статусу підприємства їх не буде скорочено. Їх підтримав керівник шахти Олександр Онопрієнко, який доповів, що наступного року є чим і де працювати.

Міський голова Віктор Сапожніков закликав гірників глибше дивитися на ці проблеми й ще раз наголосив, що шахтарям і всій громаді потрібно відстоювати вугільну галузь міста. Він звернувся до преставників міністерства з такими словами:

– Доповідайте керівництву, що ситуація  складна і може стати катастрофічною. Нам потрібно, аби шахта №1 працювала до введення в дію нової копальні. А для цього потрібно у держбюджеті наступного року на  будівництво  «забити»  цифру у 500 мільйонів гривень.

Висновок один – не за горами закриття шахти № 1 “Нововолинська”. Колектив налаштований на рішучі дії, якщо їх не забезпечать роботою після закриття шахти № 1 і не переведуть у 2016 році на шахту № 10, фінансування якої теж під знаком питання. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер