<

Роблять справжній термос або Як за €1 млн відремонтували школу в Нововолинську – сюжет ICTV

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 19.11.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
29
/ коментарів 7

Невелике містечко Нововолинськ на Волині зірвало справжній джек-пот, здобувши перемогу в європейському проекті і отримавши більше 1 млн євро європейських грантів, – повідомляють Факти.

За ці гроші зі школи №7, яка найбільш затратна на енергоносії, роблять справжній термос. Утеплюють її повністю, встановлюють сучасні системи вентиляції, опалення. Це дасть змогу економити половину грошей, які раніше витрачали на енергоносії.

Вже нині приміщення школи не впізнати. Тут викинули старі батареї, трухляві дерев’яні вікна, і навіть замінили лампи в класах та коридорах.

Та найбільша проблема була з теплом. Температура в класах часом не піднімалася вище 11 градусів. При тому, що грошей за опалення йшло до 1 млн грн за сезон.

Вже рік як у школі впроваджують енергоощадні заходи, завдяки перемозі в європейському проекті. Відтак до збереження тепла тут підійшли комплексно, температуру повітря в школі автоматично регулює свій тепловий пункт. Тепер на термометрі в класах 23 градуси.

Залишилося утеплити дах. Якість робіт оцінюватимуть європейські донори, адже вимоги до матеріалів і роботи дуже високі. Воно й на краще, кажуть у школі, адже безпека та комфорт дітей, не менш важливі, аніж успішне навчання. Справитися планують до кінця року.




коментарів: 7
  1. Термос кажете роблять. А з комунальних платіжок в Новіку роблять Содом і Гоморру у термосі! Начальство радіє та хохоче,а люди плачуть від тих сволочних тарифів. Наберуть начальнички кредитів , а потім на людей вішають оплату тих кредитів.

    • Не знаємо, хто там що робить, але добре відомо хто з людей дере високу комуналку та не хоче давати дозволи на автономки

      • Власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги» не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні. пункт 1 частина 3 ПОРЯДКУ
        відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води. Читайте трішки закони.

  2. В нас в Нововолинську найкращій мер, а БИ—–ДЛО хай платить велику комуналку, і не гвандить.

  3. Власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги» не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні. пункт 1 частина 3 ПОРЯДКУ
    відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води.

    • Закон хитро-жо…й! При чому тут взагалі більшість квартир і жителів будинку? Візьміть банально 9 поверхівку нашу – універсам. Як тут таке зробить?? Має бути дозвіл для окремих людей і все!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа