<

“Рівень злочинності у Нововолинську в півтора рази більший середньообласного”, – депутат Володимир Шаповал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:37 | 26.12.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
10
/ коментарі 2

На сесії Нововолинської міської ради 23-го грудня депутат Володимир Шаповал озвучив запит щодо рівня злочинності в місті.

Як представника територіальної громади Нововолинська Володимира Шаповала глибоко турбує криміногенна ситуація, що склалась у місті.

“Рівень злочинності в місті є у півтора рази більший середньо-обласного (151,8 злочинів на 10 тис. населення). Також на 27 % або з 516 до 657 зросла кількість крадіжок, в тому числі з квартир на 37,2 % з 94 до 129. Залишаються поширеними факти заволодіння транспортними засобами 24 злочини проти 21-го в 2014 році. Кількість виявлених злочинів в сфері незаконного обігу наркотичних засобів, зменшилась з 50 до 31 або ледве не на 40 %. І це все дані 2015 року!

2016 рік не видався кращим. Резонансне вбивство Катерини Литкіної, постійні крадіжки особистого майна, високий рівень злочинності і ситуація дедалі погіршується. Сьогодні ми чуємо зі ЗМІ, що знову відновлюються часи буремних 90-х. Останнє свідчення – ситуація з криміналом, грабежами та вимаганням в районі ПТУ №11″, – звернувся Володимир Шаповал до присутніх на сесійному засіданні депутатів.

Він навів приклад селища Іваничі, де закуплено 16 камер відеоспостереження, а в місті Володимирі-Волинському діє спеціальна програма «Безпечне місто».

Враховуючи вищенаведені факти, Володимир Шаповал запропонував:

  1. На наступній сесії Нововолинської міської ради заслухати звіт начальника відділу поліції в місті Нововолинську щодо стану боротьби із злочинністю в місті та стану забезпеченості кадрів в міськвідділу.
  2. Терміново розробити програму «Безпечне місто» для міста Нововолинська та селища Благодатне із залученням експертів та активістів міста.
  3. Передбачити в міському бюджеті (в тому числі і з вільних лишків) закупівлю камер відеоспостереження.
  4. Написати відповідне звернення до обласної ради щодо пошуку співфінансування закупівлі камер відеоспостереження і заходів програми «Безпечне місто».

Нагадаємо, що Володимир Шаповал  є керівником організації “Самооборона Нововолинська”. Активісти разом з працівниками поліції виходять на нічне патрулювання вулиць. Декому зранку на роботу, декого чекає вдома сім’я. Проте громадське патрулювання планують продовжити, адже ймовірність небезпеки не зменшилась.

До слова, жителі міста задоволені, що тут діє такий патруль, сподіваючись, що тепер на вулицях міста буде безпечніше.




коментарів: 2
  1. Робіть шось з наркопритонами а то всі знають де вони є і хто туди ходить а ніхто нічого неробить як кажуть “доказів ненаходить поліція” і не буде крадіжок

  2. А шо цей барига може змінити? Тільки коментарі дає. А толку? Хоче “продвінутись”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер