<

Рішення прийняли майже одноголосно, – настоятель храму Кирила та Мефодія у Нововолинську про перехід до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 19.04.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
33106
/ коментарі 2

10-го квітня релігійна громада храму святих рівноапостольних Кирила та Мефодія прийняла рішення про відлучення московського патріархату та приєднання до ПЦУ під опіку Вінницько-Барської єпархії.

Настоятель храму протоієрей Олександр Горевич розповів БУГ, що після нападу росії на України чекали на зміни та дії від керівництва УПЦ, але коли їх не послідувало, вирішили перейти до ПЦУ.

“На Благовіщення, 7-го квітня, зібралися з членами двадцятки та майже одноголосно прийняли рішення про приєднання до Православної Церкви України. Потім рішення озвучили громаді церкви. Я сказав: «Хто має бажання приєднуйтесь до богослужінь, хто проти, будь ласка, не осуджуйте». Дві третини людей підписалися під моїм зверненням до митрополита Епіфанія”, – зазначив протоієрей Олександр.

І вже 11-го квітня митрополит Епіфаній задовольнив прохання настоятеля та парафіян.

Протоієрей Олександр вважає, що в Україні має бути своя самостійна церква, якою є канонічна помісна Православна Церква України. І кожен настоятель, громада повинні самостійно вирішити яким шляхом їм рухатись.

Безпосередню архіпастирську опіку над ставропігійною парафією від імені Предстоятеля буде здійснювати митрополит Вінницький і Барський Симеон, прийняли таке рішення через те, що він у 2002 році взяв о. Олександра в єпархію та освячував цей храм. Тут відчувається його молитовна підтримка, сказав настоятель храму.

Як повідомляв Укрінформ, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній раніше зазначав, що станом на кінець березня 2022 року понад 50 громад в Україні перейшли до ПЦУ, близько 100 перебувають в процесі переходу.

Читайте також:




коментарів: 2
  1. Це хороша людина як і настоятель ще з 14 року він підтримував нас,наших дітей і допомагав нам на війні.Шкода що злі язики поносять його адже це людина,настоятель честі і храм побудував сам.
    PS:І хай язик відсохне тому хто скаже що це не так.

  2. Отець Олександр молодець. А от є такі прихожани, що недовольні цим переходом, бо вони за “русский мир”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа