<

Спроба нововолинської міськради “побороти” п’янство на День міста потерпіла поразку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:34 | 31.08.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарів 5

На День шахтаря у нововолинському парку культури і відпочинку під час виїзної торгівлі підприємці продавали спиртні напої, не зважаючи на те, що міськвиконком погодив святкову виїзну безалкогольну торгівлю.

Охочих посмакувати пивом на розлив дбайливо обслуговували продавці, які не встигали приносити все нові пластмасові стакани. Воно й зрозуміло, спекотного дня народ хотів чимось “охолодитися”. Потім процес пішов в іншу сторону. Тим, кому було аж надто холодно, могли нагрітися біля палаток з горілкою.

Якщо вдень пляшок з “сорокоградусною” на прилавках не було видно, то ближче до вечора у холодильниках “засвітилися” відомі торгові марки горілчаних напоїв.

Заступник міського голови Едуард Савік каже, що проходив парком і не бачив горілки на прилавках, навіть на столах. Мабуть, ходив вдень. Були, говорить заступник мера, різні алкогольні настоянки, але вони лікарські. І якщо траплялося подібне, то, з його слів, розбиратися з такою проблемою – це компетенція правоохоронних органів.

Міська влада у боротьбі з алкоголем потерпіла крах. І взагалі, зупинити вживання спиртних напоїв у такі дні – нереально. Люди приносять з собою пляшки й не чекають, коли їм продадуть. Звісно, проводилися профілактичні заходи, складалися протоколи. Правоохоронці старалися “м’яко” вирішити цю проблему, спілкуючись з порушниками громадського порядку. Звичайно, не обійшлося без розбірок і шарпанини. Однак у міський відділок не поступило жодної заяви про кримінальні правопорушення. Любителі виясняти відносини не зверталися за допомогою до медиків.

У медалі є дві сторони. Розпивання спиртних напоїв в громадських місцях і так заборонене законодавством, але на святкуванні Дня шахтаря міськвиконкомом було погоджено НЕ ПРОДАВАТИ алкоголь, навіть пиво. Та сміливі підприємці все одно, незважаючи на закони і заборони, торгували спиртним. І для кого ці закони?

Нагадаємо, що з 1-го липня цього року набув чинності закон про регулювання продажу пива, яке тепер прирівнюється до алкогольних напоїв.

Зробити масове гуляння дійсно безалкогольним можна лише шляхом тотального контролю і нагляду. А заявляти, що таке дійство безалкогольне – просто піар. Наступна відмазка для місцевої влади і різних псевдоборців за тверезий спосіб життя.




коментарів: 5
  1. На День Шахтаря випити чарку-свята справа. Так завжди було і так завжди буде. Шахтарі не монахи!

  2. Та ніхто із пиятикою й не боровся. Ніколи. Міська рада так не привела свої місцеві рішення у відповідність із антиалкогольним законодавством держави та Конституції. Там повний бардак! Міліціонери посилаються на якийсь феодальний підпис Сапожнікова, під якоюсь прийнятою місцевими депутатами бумаженцією, яка повністю нівелює закони поийняті Верховною радою. Депутати мовчать за комунальне майно і земельні ділянки. Але, цього разу тут оселились повний хаос і безллад. Влади у місті нема! І це реально. Тут править комуно-злодійський режим.

  3. >На День Шахтаря випити чарку-свята справа. Так завжди було і так завжди буде. Шахтарі не монахи!

    я не шатхар, і не монах, але я не п’ю. як це так?
    бидло-алкаші зробили собі таку ментальну модель “хороший привід”, і намагаються її нав’язувати іншим. хочеш побухати з друзями синяками – пий дома. а не в парку і тд, де гуляють ДІТИ, і які потім беруть приклад з таких от “трудящихся”. нововолинськ ніколи не буде європейським містом, поки є такі як ти, які не вміють відпочивати без алкоголя.

    • Ой шо ти мелеш. Мабуть закодований(на). Випити чарку на свято це не алкоголізм, а от не могти випити – це хвороба. А ти бачив(ла) як бухають європейці. Нащо писати цей маразм. Та в Європі за нашою горілкою аж трясуться. Просто все має бути в міру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця