<

Рідні демобілізованих нововолинців вимагали у заступника мера Сторонського повернення пільг дітям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 11.03.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
12
/ коментарів 14

11-го березня в Нововолинській міській раді відбулася зустріч та відверта розмова родин атовців із заступником мера Андрієм Сторонським через скасування пільг на харчування у дитсадках дітям демобілізованих учасників АТО.

Скасування пільг на харчування у дитячих дошкільних установах дітям учасників АТО, які були демобілізовані, спричинив соціальний бунт у Нововолинську. До депутатів почали телефонувати рідні атовців, які цікавилися відповідним рішенням міськради. 105 діток-дошкільнят лишилися без безкоштовного харчування. Дружини військових обурені тим, що на останніх батьківських зборах про скасування пільг їм ніхто не повідомив, тепер же в дитсадках вручили квитанції про повну оплату.

IMG_5106
IMG_5110
IMG_5111
IMG_5113

Раніше у дитячих дошкільних установах харчування дітей, чиї батьки повернулися із зони антитерорестичної операції, було повністю безкоштовним. У дитсадках Володимира-Волинського та Ковеля ці дошкільнята продовжують харчуватися за рахунок міськрад. Прибирати цю пільгу – означає, що діти, насамперед, демобілізованих учасників АТО, будуть змушені платити за харчування.

Дружина демобілізованого Ірина Свята вважає такий поступок збоку владців аморальним, адже війна ще не закінчилася.

“Якщо хочете зняти, зробіть 50% знижки, залиште хоч якусь пільгу все одно. Це не нормально”, – каже вона.

Андрій Сторонський готовий надати звіт по фінансах, скільки Нововолинська міськрада зробила для армії. Фінанси для оплачення пільг закладаються на місцях і не йдуть з державного бюджету. Інформацію з Інтернету про 14 мільйонів гривень вільних коштів, звідки можна було б виділити на харчування, він спростовує.

“Ми не знаємо, де взяли ці цифри в обласному фінуправлінні. В нас є вільні лишки, хоч не у таких обсягах, які вже розприділені. Луцьк прийняв аналогічне рішення, як ми, Ковель і Володимир-Волинський дали харчування безкоштовно лише до травня. На 1-4 класи середніх шкіл додали додаткові пільги, які б мала оплачувати держава, однак робимо це ми”, – відзначив Андрій Сторонський.

Багатодітна мама Людмила Кондисюк вручила заступнику мера квитанцію про повну оплату за харчування, яку їй надали в дитсадку. Хоч в установі знали, що в сім’ї троє дітей, плату встановили таку, як і іншим батькам.

Ірина Свята, в якої дитина вчиться у молодших класах школи №6, стверджує, що платить за її харчування аналогічно, як всі інші батьки, яким пільг немає – кожен тиждень по 15 гривень. Представники влади сказали, що перевірять цей факт.

Батьків цікавило, на що вони здають по 180 гривень благодійного внеску, на що пан Сторонський відповів: “Ви здаєте батькам, а не директору”. А заступник мера Володимир Рожелюк розповів, що особисто для всіх директорів шкіл і садочків  казав, щоб не мали відношення до коштів, які здають батьки.

“Витрати батьків – це навіть не один процент від усіх витрат. Не здавайте. Якщо так, то я забороню ні жалюзі вішати, ні дошок  ставити. Бо потім ви мене звинувачуєте,” – виразився Сторонський.

Він вважає, якби держава прийняла пільги учасникам АТО і дала на це грошей, тільки тоді можна вимагати чогось від міської влади.

Між іншим, рідні атовців не бачать різниці між тими, що воюють і кому передбачено пільги, і тими, що вже повернулися.

“Вони не те саме бачили? Чи вони не там само були? Чому ви не зробили хоча б 50 відсотків пільги, а відразу повну вартість? Бо люди, які сидять в кабінетах, не думають про цих хлопців. Якби депутати воювали, війна давно б скінчилася”, – обурювалися родичі демобілізованих учасників АТО.

IMG_5240
IMG_5247
IMG_5278
IMG_5299
IMG_5254




коментарів: 14
  1. зажерливі скоти! вони ті закони під себе пишуть, щоб з людей дерти побільше собі в кишені.

  2. Багатодітну матір попросили принести довідку ще тиждень тому бо да знали що багатодітна сімя. Мама вирішила це зробити тільки сьогодні. Якщо немає жодних документів від батьків а оплату треба здійснювати то яку цікаво квитанцію мали дати мамі ? По закону на повну оплату чи закрити очі що мама не несе документів і надати самостійно пільгу?

      • біля озера садок, документи мама принесла вчора а не сьогодні. але це суті не змінює

        • Документи давали ще раніше, при прийнятті в садочок, але тепер ще раз тре, а то мовляв в вас хтось з дітей вмер

          • Ну всяке може статись. Тут ніхто не знає зо завтра буде чи всі будуть живі. Якщо документи треба поновлювати час від часу то нічого кримінального тут не бачу. Принести і поновити і які ще питання? я так само дитині в школу щороку поновлюю документи і нічого принципово кримінального не бачу в цьому. Мало що може змінитись за рік.

  3. О за кого голосували видно по роботі кого вибрали !!!!! всі свої як то кажуть!!!!! то хай приймають ті депутати нормальні рішення за що проголосували те і маємо!!!!!!

  4. в нас в садочку біля озера завжди якісь питання. але цього оазу дійсно мамі говорили багато разів про документи а вона ігнорувала. Тому все так відбувається, впевнена що таких випадків багато тільки питання хто як про це розповідає. зі сторони батьків одна інформація а зі сторони вихователя інша. Так як в нашій державі а кому вірити? Люди і правда розсудить.

    • Шановна Неля ,якщо не знаєте по суті до кінця цієї ісправи, то попрошу так голосно не висловлюватись,в мене діти у двох садочках ,і в одному з них є точно всі документи,як багатодітна сімя,але і там також мені вручили квитанцію про повну плату за харчування.

      • Про яку ще справу? я пишу про те що було в садочку куди ходить моя дитина біля озера і це я знаю точно бо була присутня при одній із розмов. а про що ви маєте на увазі не розумію. та ситуація при якій я була присутня то Іру попросили принести довідку щоб була пільгова плата а вона її принесла тільки через тиждень

  5. Хай батьки напишуть колективне звернення до мера і депутатів, щоб проголосували і відносили всі пільги для дітей учасників ато. Моя сусідка має зятя учасника ато, а її дочка нянічка в садіку і для неї так само пільга не діє. і сім’я не багатодітна. Тільки разом можна щось змінити, бо як вибори то бажаючих стати депутатом як гною, а як до діла то позор за що вони там голосують! Питання до самопомочі, бпп, народного фронту.

  6. Бачу, що на зустрічі з Сторонським присутні кандидати в депутати Мосейчук і Кондисюк. Хлопці, звертайтесь тепер до своїх однопартійців які пройшли в міськраду як депутати та голосували проти вас і ваших дітей! Чим вони всі думали???Бадзюні,Мороз,Мних,Чайка,Панафідіна,Тарасенко,Соловйов,Танчев, Здига,Кравчук,Чорний,Климович,Білецький, Недищук,Шаповал,Нагорний і решта ?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок