<

Результати голосування за експертну оцінку скандального підвалу в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:31 | 25.05.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
45
/ коментарів 8

Під час пленарного засідання 24-го травня депутати Нововолинської міської ради голосували про затвердження експертної оцінки підвалу на проспекті Перемоги, 1 а, який приватизовує «радикал» Леонід Климович.

“За” рішення проголосували 17 депутатів, “проти” – 2, “утримались” – 8 і 2 не голосували.

Обранці громади знову шукали світло в кінці підвалу. Не дивлячись на тверду позицію мешканців будинку 1 а, які ще раніше зібрали підписи з усіх 28-ми квартир щодо недопущення приватизації підвального приміщення і відкриття будь-яких закладів у ньому, міський голова вперто тримається думки: «Ніхто безкоштовно передавати підвал нікому не буде!».

«Та ні, це нонсенс – передати безкоштовно. Що, гроші в бюджеті не потрібні? То так давайте всім передамо», – обурювався мер, який щосесії відводить час на «розминку» для депутатів – розповідь про перевиконання бюджету.

Нагадаємо, що скандал розгорівся саме через рішення депутатів міськради, котрі дали “червоне світло” члену Радикальної партії Климовичу в плані приватизації підвального приміщення.

Вирішили так обранці народу, не порадившись із мешканцями будинку, які живуть в самому «серці» Нововолинська. Ці люди не без причини хвилюються, що доведеться боротися з торгівельно-розважально-гральною «мафією», якої в центрі міста і так не бракує. Бо логічно, що депутат-підприємець захоче в своєму приватизованому підвалі відкрити якийсь заклад чи то для відпочинку, чи для торгівлі. А мешканці будинку вже натерпілися наслідків масових гулянь під вікнами свого будинку – і вдень, і вночі.

Дивно лише, що сам підприємець Климович так і не зустрівся з людьми особисто і не поспілкувався з ними як належить, хоч на сесії намагався дійти до конструктивного діалогу з мешканцями. Можливо, якби раніше спробував пояснити свою точку зору, запропонувати умови співпраці, конфлікту вдалося б уникнути.

Зрештою, депутат тривалий час оплачував оренду частини підвалу, мав на нього якісь плани, тому тепер іти з проспекту Перемоги із дулями від жителів (бо мерія його відкрито підтримує) явно не хоче.

На пленарне засідання Нововолинської міськради (як і попередньо на День депутата) знову прибула делегація жителів будинку 1 а. Голова ОСББ розповіла про дії свого «попередника» Герасимова, який не зміг відстояти позиції людей. Екс-голова ОСББ при прийнятті рішення про приватизацію чомусь скромно промовчав, хоча знав, що люди виступають проти цього. Адже через підвал проходять всі комунікації.

«Олена Іванівна, ви його ввели в оману, обдурили. Олена Іванівна не раз організовувала збори і вона сказала: «Поки я буду керувати ЖКО, вашим підвал не буде». Так вона заявила. Дах тече, у підвалі труби лопають, вода стоїть. Коли ви там були востаннє? У тій частині, що Климович орендує, прорвало труби, а Гаврилюк НАМ прислав рахунок – 1400 гривень», – обурювалися мешканці.

Директор ЖКО Олена Чайка спробувала спростувати ці слова і зазначила, що мешканці хоч створили ОСББ в 2008-му році, проте від ЖЕКу не відійшли до липня минулого року. Вона сказала також, що не голосувала за рішення про приватизацію.

«Ви нічого абсолютно не робили як ОСББ! Я вам не передаю ні підвал, ні будинок, бо є ЖЕК третій, і відношення до того я не маю.

Казали Климовичу: «Ви там щось робіть, бо ж платите гроші». Я б, наприклад, свої гроші на дурняк не віддала. Договір є оренди. Так, була заборгованість, але не тільки в нього», – відзначила вона.

До депутатів звернулася Світлана Бузікова. Жінка вкотре висловила прохання всіх жителів будинку – скасувати рішення про приватизацію. Деякі обранці громади підтримали голову ОСББ і виступили з пропозицією голосувати по пунктах, призупинити попередні рішення.

Сесія перейшла в суцільний балаган. Депутати розділилися в своїх думках, які говорили вголос, тому в залі стало шумно. Сапожніков оперативно робив спроби вплинути на ситуацію, поки решта депутатів не стали на підтримку жителів будинку 1 а. Розглянути питання в юридичній площині міг би юрист Віктор Порплиця, але йому слова так і не надали.

Сапожніков: Там все законно і правильно, тому якщо хтось каже вам, що це незаконно, то ви будь-яке рішення можете оскаржити в суді і ніхто вам цього не забороняє.

Рішення було прийняте 20-го лютого, чого ви не зверталися тоді в суд? Сьогодні ми затверджуємо вартість об’єкта.

Бузікова: Лежить заява голови ОСББ, документи всі в мене. Ми запросили юриста – можна, він по закону вам розкаже, як правильно?

Сапожніков: Я вибачаюся, нам юристів не треба, в нас є свої юристи.

Бузікова: Але ми хочемо, щоб ви наших вислухали.

Сапожніков: Цей юрист консультував 8 років тому інших. В тій залі толкував, що треба віддати приміщення «Ощадбанку».

Порплиця: Не обманюйте людей, Віктор Борисович.

Сапожніков: Якщо юрист каже, що це рішення неправомірне – є суд.

Ніхто безкоштовно передавати нікому не буде, друзі, ставимо на голосування, включайте систему.

Депутати роз’яснювали жителям, що таким чином відмінили лише оцінку майна, а не рішення про приватизацію. А кожна оцінка – це додаткові кошти.

«Мені не продають приміщення, ми затверджуємо оцінку. Друзі, не плутайте поняття, відділяйте мухи від котлет», – звернувся до присутніх Леонід Климович.

Після розгляду останнього питання порядку денного, мер знову повернувся до «підвальної» проблеми: «Ми пішли назустріч людям для того, щоб пояснити, щоб не нагнітати ситуацію. Але задайте питання, а що далі?».

Міський голова неодноразово повторював, що є категоричним противником безкоштовної передачі майна.

Результати голосування:

№ п/пПрізвище, Ім’я, По-батькові Вибір
1Бадзюнь Богдан МиколайовичНе голосував
2Бадзюнь Віталій МиколайовичЗА
3Бадзюнь Олег ВолодимировичЗА
4Бінецький Сергій Михайловичутримався
5Гоцка Олександр ІвановичЗА
6Гура Василь ВасильовичЗА
7Дружук Павло Петровичпроти
8Здига Алім Івановичвідсутній
9Карпач Микола ІларіоновичЗА
10Киричук Вадим Анатолійовичвідсутній
11Климович Леонід ЮрійовичНе голосував
12Кравчук Наталія Олегівнаутримався
13Куриленко Віктор Петровичвідсутній
14Магомаєв Магомед ДжамбулатовичЗА
15Марчак Віктор ВікторовичЗА
16Мних Валерій Михайловичвідсутній
17Мороз Юрій КостянтиновичЗА
18Нагорний Андрій Євгеновичутримався
19Недищук Назарій Євгеновичутримався
20Панафідіна Галина МихайлівнаЗА
21Приступчук Олег КарловичЗА
22Рожелюк Володимир ДмитровичЗА
23Ромашевський Віктор Івановичпроти
24Сапожніков Віктор Борисовичутримався
25Семенюк Сергій ОлександровичЗА
26Соловйов Руслан Олександровичутримався
27Сторонський Андрій МироновичЗА
28Танчев Павло Михайловичутримався
29Тарасенко Віктор ІвановичЗА
30Трофимчук Сергій Олексійовичвідсутній
31Франчук Ірина Павлівнаутримався
32Чайка Олена ІванівнаЗА
33Чорний Роман СтепановичЗА
34Шаповал Володимир Володимировичвідсутній
35Ярема Віктор РомановичЗА




коментарів: 8
  1. Правильно сказав, шановний Віктор Борисович! Золоті слова! Чого це комунальним добром розкидуватися? Га? Треба як в Європському союзі-заплатив грошенята і володій! Хто платить гроші той і у підвалі хозяйнує як хоче. Чи то Климович чи то Анатоль_, чи ще може хто, то вже нам без різниці.

  2. Я сподіваюсь , що той факт, що Віктор Ромашевський купив приміщення в якому знаходиться студія сайту “БУГ” не вплине на редакційну плітику сайту. Я щиро поважаю цей сайт і сподіваюсь на подальшу співпрацю та об’єктивне висвітлення перевірених фактів.
    До речи , щось у декларації Ромашевського даного приміщення немає….

  3. опг Сапожнікова захистило свого.ДОН показав всім,що членів клану,в обіду не дасть.Діток,які роблять дєлА- надо беречь!Нововолинськ-вигрібна яма і мертве місто з незмінною владою СІМ*Ї…ЯК І ВСЯ ДЕРЖАВА.

  4. Приміщення належить членам ОСББ і мешканцям. Міська рада почала заробляти гроші на своїх виборцях? Із яких це пір? Ну, що ж, виконуйте пораду В.Сапожнікова – подавайте позов до суду. 100% виграш. А там і деякі інші подібні справочки й оборудки нашого мера та його наближених – родичів, слуг і кумів, спливуть…

    • Приміщення, друг Анатоль_, належить державі, але не ОСББ чи мешканцям. А от як ті мешканці скинуться грошима та куплять то приміщення в держави- то тоді все буде чікі-пікі, тоді вже інша мова, все буде тоді по Закону України, друг Анатоль. Читати Закони треба!

  5. Так так хто має гроші той має права,а що там люди”без бумажки ти какашка” правда пане климович?вам всерівно кому підвали в оренду здавати ваші діти ще в ліцензійні лото не грають..
    Хіба ви депутат?

  6. Знайшли юриста,це біда а не юрист.Гонять його як паршивого кота,а він кругот суне свій ніс.Бризь …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер