<

Ревізія на “Волиньвугіллі” знайшла порушень майже на 46 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 16.10.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Унікальний документ керівник осередку Незалежної профспілки гірників України на шахті “Бужанська” Богдан Макарчук.

Нещодавно Держфінінспекція завершила перевірку ДП “Волиньвугілля”. За менш як три роки посадовці держпідприємства “накерували” на кругленьку суму: втрати склали аж 45,8 мільйона гривень! Порушення посадовців призвели до втрат на суму більш як 7 мільйонів, а 38,7 мільйона – це недоотриманий прибуток внаслідок “професійної” роботи, – пише Нововолинський інформаційний портал.

У першому кварталі цього року працівники “Волиньвугілля” відпускали вугілля ДП “Вугілля України” без складання актів прийому-передачі. Звісно, ці операції не відображались у господарському обліку. Складно уявити, але через такі дії підприємство недоотримало аж 34,7 мільйона!

Держфінінспекція встановила, що “Волиньвугілля” реалізовує вугілля за заниженими цінами: компанії “ДТЕК” Рината Ахметова продавали по 540 гривень за тонну при реальній вартості майже 760 гривень! Завдяки такій “знижці” нововолинське підприємство недоотримало майже 4 мільйони!

Таємничим чином на шахті “Бужанська” зникло 4452 тонни вугілля, яке належало ПП “САМ-моторс”. Згідно з рішенням суду, це вугілля (на суму 586 мільонів) “Волиньвугілля” має повернути фірмі-перевізнику.

Не знайшли ревізори й 62 секції арочного кріплення, яке ДП “Семидіввугілля” безкоштовно передало “Волиньвугіллю”. Тобто зникло ще 1 мільйон 386 тисяч гривень!

Цікаві речі виявили в договорах перевезення. Підприємство “САМ-моторс” завищило вартість години роботи автобуса, проте це ніяк не збентежило посадовців “Волиньвугілля”. Такі дії призвели до збитків у розмірі майже 718 мільйонів гривень!

Ще одна цікава річ: працівникам “Волиньвугілля” виплачено “зайвої” заробітної плати на суму 1,566 мільйона, а це – збиток для підприємства в розмірі 1,797 мільйона!

Це далеко не всі факти зловживань посадовців “Волиньвугілля”. Далі буде…




коментарів: 2
  1. Не пройшло й пів року і сталося диво. Невже когось накажуть? Треба гнати іх всіх в шию це ДП а ще краще судити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок