<

Ремонт їдальні школи в Нововолинську: прокуратура оскаржує тендер, триває слідство щодо підроблення документів підрядником

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:08 | 7.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарів 7

При поданні тендерної пропозиції по капітальному ремонту приміщення їдальні школи №6 у Нововолинську ТОВ «Нова Аркада» внесла завідомо неправдиві відомості до документів.

Управлінням освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Волинської області проведено процедуру відкритих торгів через електронну систему публічних закупівель «ProZorro», предметом якої став капітальний ремонт приміщення їдальні загальноосвітньої школи І-ІІІ степенів №6 .

При поданні тендерної пропозиції по вказаній публічній закупівлі ТОВ «Нова Аркада» було подано довідку №68 від 10 жовтня 2018 року про наявність 24 працівників. В ході інспекційного відвідування ТОВ «Нова Аркада» було встановлено, що службовими особами підприємства було вчинено службове підроблення. Про це йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 25-го квітня.

Було внесено завідомо неправдиві відомості щодо працевлаштування 10 працівників, які не перебували в трудових відносинах з вказаним підприємством станом на жовтень 2018 року.

За вказаним фактом відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені 26 березня 2019 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України – службове підроблення.

За результатами вказаної процедури 8-го листопада 2018 року укладено договір щодо ремонту їдальні з підрядником на суму 2 197 155,6 грн.

Окрім того прокурори в Нововолинську з’ясували, процедуру закупівлі проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже з двох пропозицій, які надійшли для участі в електронних торгах, вибрали не найбільш економічно вигідну. 

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби до Управління освіти виконавчого  комітету Нововолинської міської ради та одного з приватних підприємств, аби визнати недійсним договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти з припиненням його виконання на майбутнє, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

Управління освіти виконавчого комітету міської ради при проведення процедури відкритих торгів на здійснення закупівлі послуг з капітального ремонту приміщення їдальні школи № 6 безпідставно відхилило найбільш економічно вигідну пропозицію, подану з дотриманням усіх вимог тендерної документації.

Внаслідок допущених порушень законодавства у сфері публічних закупівель укладено договір про надання послуг із підприємством, пропозиція якого більша майже на 198 тис. грн.

Нагадаємо, ТОВ “Нова Аркада”, директором якого є Ігор Новосад, виконувала капітальний ремонт харчоблоку та їдальні гімназії. Через наявні недоліки в роботі підрядника гроші ще не заплатили.




коментарів: 7
  1. старие Новосад.забув таблицю дилення.точнише забув з кимось подилитись.
    -але що ж то за таке PROZORО?коли вибирае не програма-хто дав меншу цину-а ЦАРЬ!!!

    • А Ви думаєте просто в Нововолинську стати мільйонером? Але у нас дуже “гуманні” правоохоронні органи… Вгадайте, чим закінчиться ця історія.

      • Не вiрте йому. То старий комсомолець хитрий. Без вус не може жити

      • А тут і гадати нічого: тим самим, що й поставки маргарину по ціні вершкового масла. :)) Та інші тендерні “придбання” УО НВ виконкому. Я вам скажу, що виконком у нас є якимось дивним аморфним утворенням, безплатного типу, членами якого є його почесні представники, що до-о-бре відають чого прагне очільник місцевої влади. Сам він (виконком) формується згідно подання міського голови і затверджується депутатами міської ради за пропозицією голови міськради. Він же, міський голова і стає головою міськвиконкому, який він сам сформував. (Ст.51 пункт 5 “ЗУ Про місцеве самоврядування”). Як вам? :))

        • Як мені? Все логічно- чого хочуть нововолинці-те й мають. Всіх президентів пережив і цього переживe. Я вже колись писав-єдиний вихід це відправити на “підвищення”, або в депутани ВР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа