<

“Реклама” місцевої влади коштуватиме нововолинцям 1 334 000 гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:08 | 8.02.2017 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
4
/ коментарі 4

У жовтні 2016-го року депутати Нововолинської міської ради прийняли рішення №11/28 – виділити 1,334 мільйона гривень на “висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування” у ЗМІ впродовж 2017-2019 років.

Саме такою є сума, яку з міської казни впродовж трьох років витрачатимуть фактично на рекламу діяльності Нововолинської міськради.

Які ж засоби масової інформації є учасниками Програми висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації
в 2017 – 2019 роках і отримають фінансування з держбюджету – поцікавились журналісти “БУГу” у заступника мера Нововолинська Андрія Сторонського.

“Подавайте офіційний запит, мені цю брехню надоїло спростовувати – нема там ніякого мільйона. Якщо ви слухаєте депутатів, які ще не стали депутатами і не знають, де й на що подивитися, то чому я маю це коментувати? Почитайте, будь ласка, уважно програму, яка розрахована на три роки наперед. Я зараз не маю перед собою цього документу. Потрібно володіти цифрами щоб сказати, куди і скільки коштів пішло.

Там не є такі великі суми, розумієте, просто багато цього ажіотажу. Бо кожен думає, що хтось щось “хімічить”. Не треба так думати. У програмі немає чогось такого крамольного і це не є сума, про яку варто говорити”, – переконував перший заступник мера.

Не отримавши конкретної відповіді від Андрія Сторонського, на сайті Нововолинської міської ради знаходимо рішення №11/28, прийняте на 11 сесії сьомого скликання.

У паспорті програми конкретних засобів масової інформації не згадується, вказано лише що учасниками є відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Нововолинської міської ради та засоби масової інформації комунальних та інших форм власності.

Проте у загальних положеннях програми йдеться про те, що:

“Інформаційний простір міста Нововолинська представлений друкованим виданням „Наше місто”, один з відділів якого забезпечує проводові радіомовлення, ТзОВ „Нововолинське ТТІ”, ТзОВ “Радіо “Нова”. Функціонують кореспондентські пункти Філії Національної телекомпанії України «Волинська регіональна дирекція»  і редакції  видання  обласної  газети та   інтернет-ресурс “Волинь-нова”, а також кореспондент обласної газети “Місто вечірнє”. Також функціонують Інтернет – видання”.

Задля сприяння широкій поінформованості громадськості про діяльність органів місцевого самоврядування на періодичні видання передбачено 1 мільйон 22 тисячі гривень на три роки, на радіо і телебачення – 312 тисяч гривень.

До порівняння ресурсне забезпечення Міської  цільової  соціальної  програми підтримки молоді на 2017-2020 роки передбачає всього 238 тисяч гривень. Не до порівняння з сумою, яку отримають засоби масової інформації, що дуже “прискіпливо” висвітлюють діяльність чиновників.

В Україні діє Закон “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, де розписані правила, як  доносити до читача або глядача інформацію про діяльність влади. Проте місцеві ЗМІ, що фінансуються з бюджету міськради, і так знають, в якому соусі треба подавати новини.

Цікаво, що за рішення №11/28 проголосували всі депутати, крім Віктора Тарасенка та Вадима Киричука.

“Свободівець” Вадим Киричук розповідає, що взагалі голосував проти такого рішення, проте система електронного голосування дала збій. Він вважає, що передавати 1,334 мільйона гривень на “розкрутку”  іміджу влади в місцевих засобах масової інформації – нелогічно.

“В країні йде війна, краще б ці гроші віддати на потреби армії”, – підсумував депутат від ВО “Свобода”.

Можливо, в інших депутатів при розгляді цього питання також виникли проблеми з натисканням пульту, інакше як пояснити масове голосування “За”?

Зрештою, у Новововолинської міської ради є офіційний сайт, де влада має можливість повідомляти, яка вона хороша. Це можна розглядати як альтернативу, адже мережа стовідсотково витримає гігабайти “похвального” тексту, а споживач оцінить всі переваги “висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування”.




коментарів: 4
  1. Малувато дали депутати. Треба було мільярда не рекламу самих себе дати

  2. Добре що є перелік засобів масового зомбування якими не можна користуватись.

  3. Шановні земляки та гості міста! на офіційному сайті Нововолинської міської ради та її виконавчого комітету,Відкривши сторінку Нововолинська,ви ніколи не ознайомитеся з наймолодшим містом на Волині, бо все під контролем міського голови і все повна лапша.Про те, незважаючи на цю всю туфту і розвалену промисловість міста, міському голові є ще що розвалювати, і впевнено штовхати нововолинців для перевозу папірос і алкоголю , бо більше нема де знайти роботи в місті. Не тільки в Польщу, а можливо і за межі Польщі треба возити папіроси, впевнено заявляючи про себе, бо перспективи в місті, крім міського голови, нема ні в кого. Міський голова сподівається, що на сайті кожен, що зайде на сайт не знайде ніякої інформації про житттедіяльність міста або отримає повну порцію лапши про уявну роботу міського голови і міської влади.Він завжди закритий для територіальної громади у своїй політиці, у прийнятті рішень задля успішного та щасливого майбутнього власного карману. Міська влада також готова до контактів з усіма, хто виявить зацікавленість в покращені життя міського голови. У нього чимало пропозицій для інвесторів та інших ділових партнерів, бо навіть задекларовані гроші, то є копійки. Міська влада готова до співпраці тільки на умовах вигоди для міського голови і його замів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер