<

Реєстрацію місця проживання новонародженої дитини можна здійснити в пологовому будинку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:14 | 5.01.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Коли малюк з’являється на світ, його батьки стикаються з численними питаннями юридичного характеру. Один з них — це прописка новонародженої дитини. 

Як правило, більшість мам і тат, не надають великого значення цьому питанню до тих пір, поки їм не доводиться зайнятися впритул.

Які документи потрібні для прописки новонародженого? Які терміни прописки новонародженого? Як проходить ця процедура? Щоб прописка новонародженого пройшла легко і швидко, майбутнім батькам варто заздалегідь знайти відповіді на всі ці питання.

Що потрібно для прописки новонародженого?

Передусім, батькам слід підготувати всі необхідні документи. Відповідно до закону про реєстрацію громадян для прописки новонародженої дитини необхідне свідоцтво про народження дитини.

Згідно з правилами прописки новонародженого, маля можна прописати за місцем прописки батька або матері. Прописка новонародженого до бабусі або до іншого родича неможлива.

Допомогти батькам здійснити реєстрацію місця проживання новонародженої дитини відтепер можуть і представники відділу ДРАЦС, видаючи документи про проведену державну реєстрацію народження у фронт офісі Акушерсько-гінекологічного відділення Нововолинської центральної міської лікарні.

Так, для реєстрації місця проживання дитини подається:

– заява за встановленою формою;

-свідоцтво про народження;

-квитанція про сплату адміністративного збору;

документ, що посвідчує особу представника (одного з батьків).

Прописка новонародженої дитини відтепер стала ще простішою, за допомогою представника Нововолинського міського відділу ДРАЦ, так,  30.11.2016 було здійснено першу державну реєстрацію місця проживання новонародженої дитини Поліни Вадимівни!

А уже протягом грудня 2016 року, через представника Нововолинського міського відділу ДРАЦС було здійснено 16 реєстрацій місця проживання нововонароджених діток!

Одночасно інформуємо, що Нововолинський міський відділ продовжує проводити державну реєстрацію новонароджених у Акушенсько-гінекологічному відділенні Нововолинської центральної міської лікарні.

Протягом 2016 року було прийнято 349 заяв безпосередньо в пологовому будинку, усього було зареєстровано 604 актових записів про народження, тобто перший документ дитини – свідоцтво про народження, в пологовому будинку отримало 58 % щасливих батьків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок