<

Рецепти БУГу: приготування торта «Наполеон» від Дарини Лимнюк з Нововолинська з мандариновим джемом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 24.01.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
2294
/ 1 коментар

Нововолинянка Дарина Лимнюк поділилась простим рецептом популярного торту «Наполеон». Родзинкою стало те, що одним із інгредієнтів у приготуванні є мандариновий джем.

Як швидко зготувати смачний десерт, яким поділилась з охочими дівчина – читайте у нашій рубриці «Рецепти БУГу».

З кремом до коржів можна екперементувати та вносити свої корективи, наприклад, замість цитрусових використати свіжі фрукти.

“Замість мандаринового пюре – я брала апельсинове. А взагалі його можна зробити й зі свіжих фруктів. Перебити в блендері та повиймати шкірки, а далі усе по рецепту”, – розповіла дівчина.

Як приготувати торт «Наполеон» вдома

Інгредієнти:

Для крему:

  • 3 яйця
  • 300 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 75 г борошна
  • 750 мл молока
  • 75 г вершкового масла

Для мадаринового джему:

  • 300 г мандаринового пюре
  • 30 г цукру
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 30 г кукурудзяного крохмалю

Для коржів – 1 кг листкового тіста.

Приготування:

Крем:

Збиваємо яйця, 150 г цукру та сіль. Додаємо муку і перемішуємо. Окремо в каструлі з’єднуємо молоко, 150 г цукру, ванільний цукор, перемішуємо та доводимо до кіпіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко у яєчну суміш.

Переливаємо знову у каструлю і варимо до загустіння. Вимикаємо вогонь, додаємо масло та перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.

Мандариновий джем:

В пюре додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо і варимо до загустання. Повністю охолоджуємо.

Коржі:

Розморожуємо та розкачуємо листове тісто. Вирізаємо 4 кола діаметром 20 сантиметрів і проколюємо виделкою. Випікаємо разом із обрізками у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.

“Якщо коржі не змогли розрізати, тоді краще тонше розкатати тісто і випікати 8 коржів”, – додала Дарина.

Після того, як вони охолонуть, кожен корж ділимо на 2 частини, а обрізки подрібнюємо у блендері.

Збираємо торт – корж, крем та джем. Крошку з обрізків посипаємо зверху і по краям.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер