<

«Разом до перемоги»: учні Грядівського ліцею активно долучаються до допомоги військовим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 9.10.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
642
/ Коментарі відсутні

Від 24-го лютого учні Грядівського ліцею активно долучаються до допомоги військовим, діти спільно з вчителями навчального закладу дотримуються девізу «Як не в ЗСУ, то для ЗСУ». Разом вони зініціювали різноманітні напрями роботи, аби підтримати земляків на фронті.

Як розповіла журналістам БУГу 15-річна Анна Шлука та 12-річна Анна Васейчук, з початку повномасштабної війни шкільний колектив підтримує військових. Діти приносять інгредієнти для сухих борщів, плетуть маскувальні сітки та виготовлюють патріотичні вироби.

Вчителі та школярі ліцею щоденно співпрацюють з волонтерами Павлом Гаврилюком та Оксаною Куценко. Жителі Грядівського старостинського округу власними силами збирають усе необхідне та передають нашим захисникам.

Однією з ініціатив шкільного закладу є збори коштів, учні активно підтримали ідею. До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України під гаслом Ми любимо ЗСУ спільно з дітками було організовано благодійний ярмарок, зібрані 22 тис. гривень були використані на потреби військових.

Малеча виготовляла різноманітні патріотичні вироби, а вторговані кошти перераховували волонтерам на придбання шин, акумуляторів, мастил для військової техніки.

Директор Грядівського ліцею Володимир Томчук зазначив, що добровільні пожертви від працівників навчального закладу та жителів сіл Гряди, Хренів, Кропивщина та Тишковичі становили 150 тис. гривень. За вказану суму вдалось закупити одяг, чоботи, лопати, набори ключів, три генератори, електродриль, електроболгарку, ліки, газові балони, повербанки та інше.

Щотижня кухарі ліцею випікають пиріжки, виготовляють котлети із закупленого фаршу, солянки, солять огірки та помідори. Значну частину продуктів для воїнів становили надані селянами консервації, сало, м’ясні консерви, овочі та інше.

Як розповіла вчителька ліцею Надія Войчук, напередодні Великодня коштом небайдужих працівників було закуплено 200 кг м’яса, з якого виготовили шинку, ковбаси, копченості. Вся продукція, а також паски й крашанки були відправленні воїнам на передову.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця