<

Ради “воюють” за санаторій: рішення передати “Шахтар” у власність громади прийняли і в Іваничах, й у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 24.02.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарі 3

На сесійному засіданні 24-го лютого депутати Нововолинської міської ради проголосували за безоплатну передачу відокремленого підрозділу «Санаторій «Шахтар» державного підприємства «Волиньвугілля» з державної в комунальну власність територіальної громади міста Нововолинська.

Нагадаємо, що день перед тим за таке рішення проголосували й іваничівські депутати, які одноголосно дали згоду на безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад сіл та селища району санаторію.

23-го лютого відбулася позачергова сесія Іваничівської районної ради, на розгляд якої було винесено питання “Про надання згоди на безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад сіл та селища району відокремленого підрозділу “Санаторій “Шахтар” ДП “Волиньвугілля”. На пленарному засіданні голова районної ради Андрій Бадзюнь повідомив, що оскільки оздоровчий заклад знаходиться на території Іваничівського району, на Віктора Сапожнікова був спрямований лист з проханням зняти дане питання з розгляду сесії Нововолинської міської ради. Натомість від мера Нововолинська прийшла відповідь, в якій йдеться, що санаторій “Шахтар” був збудований спільними зусиллями всіх вугільних підприємств міста з метою оздоровлення шахтарів та їхніх сімей, пенсіонерів та регресників, більшість яких брали безпосередню участь в його створенні та функціонуванні і проживають у Нововолинську, а тому має належати територіальній громаді Нововолинська.

Під час сесії Нововолинської міськради це питання знову постало на порядку денному. Представники Іваничівської районної ради, хоч і планували, проте відстоювати питання передачі санаторію у власність району на сесію міської ради не прибули. Відтак, без жодних дискусій депутати міської ради Нововолинська проголосували за безоплатну передачу відокремленого підрозділу «Санаторій «Шахтар» державного підприємства «Волиньвугілля» (Іваничівський р-н, с. Павлівка, вул. Незалежності, 2а) з державної власності в комунальну власність територіальної громади міста Нововолинська.

Між тим Віктор Сапожніков зазначив, що санаторій перебуває у податковій заставі.

Нагадаємо, що це питання було винесене на розгляд депутатів, враховуючи звернення державного підприємства «Волиньвугілля» Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 25.01.2017 року і розглянуте відповідно  до статей 26 та 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

Контроль  за    виконанням   даного   рішення здійснює заступник міського  голови, секретар міської ради Андрій Сторонський.




коментарів: 3
  1. Хотілося б запитати скільки шахтарів в процентному відношенні “будували” санаторій з Нововолинська і скільки з сіл Іваничівського району? Бо зараз сільських шахтарів більше, ніж з Новіка на шахтах працює. Отже санаторій не може бути 100% нововолинським. Звичайно, мер і його свита хоче ласий шматочок. Але, як варіант можна до спілки. Хоча земля – Павлівська, тобто, Іваничівського району.

  2. Нововолинськ у себе не може порядок навести та позбирати шприци після наркоманів, однак всеодно розкриває рот на чужі території. Ненаситний сапог.

  3. На ТТІ Сапожніков заявив про якісь розборки за дачі : ” Чому це я (ЦАР) повинен надавати приміщення для проведення зборів членів дачного масиву “Прикордонник.”
    В.Б. повинні надати, тому що члени дачного масиву, також являються власниками приміщення, а Ви один.
    Чи ще вираз : ” Я дав ВКАЗІВКУ правоохоронним органам та прокуратурі знайти виного в вибухові по бул. Шевченка,35.” ВКАЗІВКА є, винним зроблять! Спустіться на землю.
    Ліпше б дали ВКАЗІВКУ правоохоронним органам та прокуратурі скоріше знайти виного в вбивстві Каті Литкіної., чи то вже проблеми Громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер