<

[ОНОВЛЕНО] Радника міністра енергетики Крука облаяли на нововолинському РМЗ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 28.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
31
/ коментарів 8

28-го березня працівники ДП “Нововолинський РМЗ” та шахтарі зустріли керівника вугільного департаменту Олександра Крука на території держпідприємства. Збори, в яких взяли участь голови Незалежних профспілок, представники ДП “Волиньвугілля” та “Львіввугілля”, Червогоградської ЦЗФ, керівництво РМЗ, відбулися прямо на вулиці.

Як відомо, у Міністерстві енергетики давно готують кандидатури на посаду директора РМЗ. В колективі перед приїздом Крука відбулися збори – люди кажуть, що не допустять зміни керівника, а складений протокол вони подарували раднику міністра. “Ми підтримуємо Бойка, чужий на цю посаду не пройде”, – говорили працівники, хоч з міністерства офіційно про кадрову заміну – ні слова.

Заборгованість по заробітній платі, відключення від електроенергії – це те, з чого прийшлося починати роботу сьогоднішньому директору підприємства. Колектив РМЗ впевнений, що завдяки Бойку вдалося подолати всі труднощі та вивести завод з кризи.

Радника зустріли з вигуками “Ганьба!” та лайкою. Люди вимагали пояснень, чому працює не як керівник, а як слідчий та запитували, кого привіз на заміну Богдану Бойку. Пропонували також навести приклади корупції та розповісти докладніше про порушені кримінальні справи на РМЗ.

Олександр Крук натомість став культурно пояснювати, що для міністерства РМЗ – ремонтна база не тільки Львівсько-Волинського басейну, а й інших шахт. Міністра непокоїть ситуація, коли вже другий  раз не може бути проведена перевірка фінансово-господарської діяльності підприємства. У міністерстві занепокоєні тим, що РМЗ банально може бути втрачене через неконтрольоване банкрутство. Для міністра завод має дуже велике значення, бо це єдине державне підприємство, і тому він має розуміти, що відбувається.

Офіційна версія візиту Крука – не як раніше було сказано, нова програма розвитку заводу, а вияснення ситуації з документами для перевірки.

“Чому я тут? Керівництво не надало документи, тому виникають підозри. Якщо були б надані папери, ми не мали б питань. Запросили повторно надати лікарняні. Прибули зустрітися з колективом, щоб сказати, що в міністерстві є проблеми з керівником через недопущення перевірки КРУ”, – пояснював радник.

Натомість працівники запитували, скільки потрібно часу, щоб перевірити трудову книжку, маючи на увазі трудовий стаж призначеного міністерством Валентина Кисельова, який він досі тримає під секретом. Поступово розмова перетворилася на суперечку. У Крука просили не підвищувати голос і їхати наводити порядок на окупованих територіях. Бо в той час, коли діти працівників воюють за цілісність України, на Волині призначають посадовців, які працювали на ДНР.

Як вияснилось, голова профспілки РМЗ звернувся від трудового колективу до адміністрації про направлення документів на незалежний аудит. Поки він не буде проведений, ніхто паперів не поверне. Опісля акти та звіт аудиту будуть надані міністерству.

“Ми в середу передали документи, а ви в понеділок приїхали, не попередивши. На посаду має бути проведений конкурс. Колектив проти заміни керівника” – відзначив голова профспілки.

Працівники переконані, що завод хочуть забрати в колективу. Забогрованості на виплату зарплати людям на даний час немає. Натомість ДП “Волиньвугілля” винні підприємству 2 мільйони 400 тисяч гривень. Валентин Кисельов відмовився від виступу, хоч його неодноразово запрошували до слова.

Помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч виступив з тим, що треба шукати консенсусу. На його думку, слід визначити скільки часу треба для проведення незалежного аудиту, адже робота має бути чіткою та прозорою. Помічник депутата відзначив, що плюсом для міністерства є те, що вони присилають людей, щоб почути позицію робітників, а також порадив моніторити діяльність фахівців, яких призначають на керівні посади і попросив переглянути кандидатури місцевих директорів, які можуть очолити ДП.

“Чому я вийшов, хоч знаходжуся на лікарняному? Бо розумів, що будуть закидувати звинувачення як в мою адресу, так і в адресу колективу. Ви ведете кулуарні ігри, які починаються з того, що приходять певні люди, починають погрожувати, мотивуючи це тим, що потрібно написпати заяву на звільнення” – говорив директор РМЗ Богдан Бойко.

Працівники заводу і шахтарі, які їх підтримують, мають власну думку відносно заміщення посади директора. На їх погляд, міністерству потрібні свої люди, які ремонтуватимуть та сертифікуватимуть обладнення, закуплене на шахтах, умовно кажучи, за 10 копійок, і продаватимуть на інші копальні за мільйони.

IMG_7024
IMG_7053
IMG_7046
IMG_7045
IMG_7034




коментарів: 8
  1. Гнати сепарів з Волині, а з ними і поплічників Макарчука з Порплицю і Богданом, як продажних зрадників. Я гадаю батя Венгрін знайде їм роботу в ЛНР або ДНР, але зганьбили себе на весь Нововолинськ. Побачите когось із них, не проходьте мімо, а плюньте в мордяку.

    • Про себе вони кажуть, що вони є національно-свідомі патріоти з великой букви П- Крук, Венгрин, Макарчук, Порплиця і навіть Богдан. Як Кулювлоба та Демчишина пійдуть з уряду то і ті патріоти за ними швиденько-швиденько

  2. Всім прмвіт!Цікаво звідки вони в міністерство беруть таких кривляк,я давно вже помітив,що й Демчишин теж так вміє губу викривляти,у них однакова міміка придивіться уважно.Можливо вони родичі,якщо так,то це ні що інше як КО-РУП-ЦІ-Я. А іще у пана Крука є слово паразит,мабудь коли немає,що казати,замість “е-еееее” він каже “насправді”. Колись у міській раді виступаючи, це слово він повторив близько сорока разів.

  3. Трохи раніше хтось виклав таку версію розвитку подій,якщо розібратись логічно,багато чого сходиться,ситуація починає прояснятись,до речі на цьому відео про це йшла мова:
    перепост

    Ankism // 23.03.2016 at 00:52 // Відповіcти

    Я відношення до шахт не маю, мій інтерес у тому, щоб подібні люди не осідали у нашому місті, тут своїх таких “Кісєльових”
    вистачить років на 100. От вони прибувають до нас зі сходу на своїх “машинках” модних, а молоді наші хлопці в трунах
    оцинкованих, я вважаю щось тут не так. Чув від людей компетентних, які знають багато усіляких муток якими користуються
    подібні диверсанти, закинуті до нас для знищення наших шахт. Ось декілька сценаріїв так званого “розвитку” вугільної
    промисловості Волині:

    1) Після призначення в.о. на посаду гендиректора Кісєльова починають демонтаж обладнання шахти-1, потім відправляють
    це обладнання на Ремонтно механічний завод так як усе це обладнання потребує ремонту, що само по собі виглядає природньо,
    і на цому ж заводі, усілякими правдами і неправдами списується, як таке що виробило свій ресурс, та по ціні металолому
    розчиняється та зникає. Тут сама собою напрошується відповідь на запитання яке давно всіх цікавмить, чому їм так заважає
    нинішній директор РМЗ, тому щоб призначити свою людину яка і буде займатись “розфасовкою” цього обладнання.
    Потім весь цей, так би мовити, “моталолом” випливає, наприклад в Павлоград вугіллі, де є дуже потужні ремзаводи. Після
    капремонту весь цей вже далеко не металолом продається державі та попадає, в кращому випадку, знову до нас чим
    підтверджується виконання своїх обіцянок, або наприклад у той самий “Сілідов вугілля” де зараз працює відомий нам пан Стасюк
    якого наші шахтарі депортували з міста. Ось цитата по ціні на комбайн:”Директор з МТП і маркетингу ДП “Волиньвугілля”
    Акатов розповів про проведені тендери, на які не були запрошені лідери профспілок і яких було порядку 18,
    але по обладненню не відбулося жодного. Ціна комбайну по тендерах 7 мільйонів 800 тисяч гривень з капремонту.”

    2) Одна із обіцянок була, що прийде інвестор, правда він якийсь таємничий, але скоріше всього, що він є. Думаю ця схема не
    складна: Заводиться інвестор і як нам відомо ніхто не буде вкладати свої кошти без гарантій. Навіть пан Крук казав, що
    Китайський інвестор вимагає державних гарантій, але так як у держави сьогодні коштів нема, гарантією може стати застава
    технічного забезпечення шахти. Потім беруться кошти для технічного переоснащення підприємства з віддачею 1700 тонн за добу
    заздалегідь знаючи, що це не реально. Знаєте, як у банку, дають кредит і самі зацікавлені, щоб ти цей кредит не повернув,
    тому, що майно під заставу завжди оцінюється у півтора рази дешевше від реальної вартості. Потім на шахту, яка не виконала
    своїх зобов”язань перед інвестором, подають в суд, після чого приходять судовиконавці та описують все що було заставлене.
    Далі коли вилучається усе обладнання, його можна продати адже у всього цього майна з”являється новий власник. Все законно.
    Можливо ця схема і є причиною таємниці інвестора, також можна пояснити бажання звільнити окремих керівників, які путають
    усі карти та затягують час, якого у цих ділків обмаль, так як треба спішити скласти вигідні ім угоди, при цьому кабміні якому
    залишилось не довго. А далі як відомо, закон зворотньої дії немає. Навіть якщо вони загадково зникнуть як їхні попередники,
    угоди вже будуть підписані і змінити, щось буде пізно.

    3) Пам”ятаєте як пан Крук ніби оговорившись, казав, що Кісєльов буде призначений на посаду гендиректора об”єднання,
    та директора шахти Бужанської. Це не спроста. Пан Кісєльов виступає за роз”єднання наших шахт, коли Борсук говорив
    про створення шахтоуправління. На зустрічі з шахтарями Бужанської яка відбулася 22.03.2016 Кісєльов заявив, що шахта-1
    являється донором для цієї ж Бужанської, не важко догадатись, що згодом така доля чекає й на шахту-9. Він казав, що хоче
    повністтю забезпечити, за рахунок першої та дев”ятої, на скільки це буде можливо, шахту Бужанську, за прикладом
    Червоноградської шахти-Надіі.
    Також не треба забувати, що шахта Надія теж була укомплектована під зав”язку за державний кошт, після чого була
    приватизована. Ось чому пан Кісєльов згоден розформувати об”єднання “Волиньвугілля” через процедуру банкрутства,
    та списавши борги, приватизувати шахту “Бужанська”, а там якщо хтось і залишиться працювати, відчує на собі ставлення
    як до худоби, яке характерно для таких керівників зі сходу. Звідки я знаю? Я мав нагоду трохи раніше спілкуватись із
    шахтарями які були направлені у відрядження на шахту-10. Там це норма, приклад цьому, поведінка Кісєльова на зустрічі
    з колективом Бужанської 22.03.2016, а також здивування із словами: “Та що ж це за шахтарі такі”. Це ті самі шахтарі які
    не дозволили йому відкрити свій хамовитий рот. Робіть висновки самі, поки що все в ваших руках, але часу обмаль.

    • Мені здається ще можливий один план розвитку. Вони пропонують завозити обладнання із сходу Украіни. А чи не попахує тут фінансуванням тероризму????????

  4. Пропадемо ми без них, коли люди на РМЗ завнтажені роботою на 200%,а цей “вчитель німецької мови” приїхав і каже,що вони хочуть зробити іще краще.
    Звичайно все це я кажу із сарказмом,насправді хочеться плакати,коли послухаєш їхнього боса яцинюка який вихваляється скільки газу зекономили,як казну наповнили.Нехай на слідуючу зиму ціну на газ зроблять 10грн. і газогони можна буде різати на металобрухт, або як казну наповнили за рахунок податку з пенсіонерів та скасування усіх пільг.Мені здається коли він казав “куля в лоб” мав на увазі нас із Вами…

  5. Сьогодні спроба привласнити у рукі олігархів наш Нововолинську РМЗ шляхом заміни керівництва наштовхує на думку ,що наступний крок -Бужанської шахта.
    Адже на 1-шій та на 9-тій шахтах вже призначені підконтрольні сепаратисту директори .
    Шахта Бужанська буде останньою зупинкою в планах Крука та Венгріна.
    Прізвища реальних власників цієї “заказухи” яка називаєтьмя-віджим Волинським шахт ніколи не будуть названі представниками міністерства , адже керівники МІНвуглепрому ніколи не назвуть прізвищ олігархів, які їм платять за переведення державної власності у приватну власність.
    Так наприклад : пан Крук приїхав наводити лад на Нововолинську РМЗ, що не вспієш моргнути оком, як завод стане приватним і як єдиний завод у Вугільній галузі Львівсько-Волинського басейну він буде диктувати будь-яку вигідну для нього цінову політику ,адже для нього немає конкурентів у регіоні.
    Хіба такий завод це не ласий шматочок для Крука і Венгріна?
    А підіграють їм шайка ідіотів :Вітьок,Богданчик і Федько ,які за гроші здатні продати і маму рідну.
    Тому ,доведені до відчаю працівники ДП РМЗ нагадали пану Круку про запах паляної гуми,а точніше палених покришок..
    Адже їм втрачати вже не буде чого…-вони всі лишаться без роботи,коли прийде новий власник і підприємство вийде з державної власності.
    Керівники МІНВуглепрому виїжджають в Нововолинськ , під виглядом рятівників наших підприємств..але на мою думку -це вовки в овечій шкірі ,які у всьому бачать лише власні інтереси ,інтереси олігархічних кланів та їхню збагачення.
    Шановні Нововолинці,
    Не будьте байдужі !
    Гоніть в шию цих казнокрадів. Борітеся-поборете!!!

  6. Нарешті всі в місті починають розуміти ситуацію по заміні директорів. Спочатку заступники- потім директора. Разом ми сила. Шахтарі!ми вам дякуємо за підтримку. Продажного макарчука, який з 15 шахтарями вирішує долю шахт – гнати в три шиі,поки не пізно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер