<

У міністерстві нікого не спитали і призначили кандидата на гендиректора ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 15.10.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
30
/ коментарів 12

У четвер 15-го жовтня на ДП “Волиньвугілля” приїхав Олександр Крук – радник  міністра енергетичної галузі Володимира Демчишина на громадських засадах. Причина візиту – висунення кандидатури головного інженера шахти “Бужанська” Валерія Стасюка на пост виконуючого обов’язки генерального директора держпідприємства.

У залі засідань на “Волиньвугіллі” зібрались представники влади, працівники державного підприємства, очільники нововолинських шахт, лідери профспілок вугільних підприємств, бійці “Азову”, представники правоохоронних органів. Не лише люди, що мають відношення до вугільної галузі,  а й ті, хто “вболівають” за шахтарське майбутнє міста, вкрай стурбовані ситуацією, що склалася на ДП “Волиньвугілля”. Міністр Володимир Демчишин, який давно виступає за закриття нововолинських шахт, “просуває” на вугільні підприємства Нововолинська свої кадри, які, за здогадками, безвідмовно виконуватимуть його накази щодо продовження політики зі знищення вугільної галузі на Волині. У випадку, коли спроба зміни керівництва торкнулася ДП “Волиньвугілля”, захищати директора Богдана прийшли навіть голови профспілок копалень, які мають відверті скарги на його роботу.

Під час зборів радник на громадських засадах повідомив, що міністерство опікується станом виробничих показників “Волиньвугілля”, які наданий час не є задовільними. З цього приводу міністр запросив Богдана у вівторок до міністерства, однак з причини хвороби той не з’явився. Тому він доручив Олексадру Круку довести до відома його лист про призначення головним директором Валерія Стасюка на час хвороби керівника .

“Якщо пан Богдан вийде з лікарняного, чекаємо його в перший робочий день в міністерстві. Ми не можемо не реагувати коли йдеться про погашення кредиторської заборгованості минулих років з тією виручкою від реалізації, яка генерується ДП сьогодні. Ці та інші виробничі питання хочемо обговорити з Федором Григоровичем в міністерстві і почути що зроблено на підприємстві за останні 2 тижні”, – відзначив Крук.

Представники профспілкових організацій підготували ряд запитань до радника міністра. Перше з них стосувалося реорганізації. Зокрема, працівники повідомили, що використовують для роботи комбайн, якому вже 20 років, при тому це обладнання вважається найновішим. Гроші на переоснащення досі не виділяються і з відповіді радника можна було зрозуміти, що ці кошти надійдуть не скоро. Олександр Крук довго вагався і не міг дати відповіді чи перша шахта знаходиться на реструктуризації.

Анатолій Мухомеджанов запитав, чи призначення є відповідним до статуту підприємства. У ході розмови виявилось, що призначення не було офіційно погоджено з губернатором та міським головою. Загалом же це керівник підприємства повинен був призначити виконуючого обов’язки на час своєї відсутності. Нині діючий директор Федір Богдан щойно вийшов з лікарняного. Кандидатуру на його місце погодили без нього.

“Коли я йшов на лікарняне, ми зразу подзвонили в міністерство і надіслали туди заяву технічного директора, який написав, що погоджується виконувати обов’язки керівника. Потім, в кінці дня, пан Стасюк прислав факсом лист, що згідний виконувати обов’язки директора”, – розповів Федір Богдан.

Неважко здогадатись, що чекає цього керівника. Після поїздки в Київ його ласкаво “попросять” з “Волиньвугілля”, а посаду директора займе людина, вигідна міністерству. Не є випадковістю і те, що на ДП прибув радник НА ГРОМАДСЬКИХ ЗАСАДАХ, тобто “зверху” не бажають брати на себе повної відповідальності за дії і поки обходяться без офіційних заяв.

“Вибачте, але на сьогоднішній день міністр прийняв рішення”, – ці слова не вплинули на присутніх. Навпаки, загострили дискусію. Працівники висловили думку про те, що від зміни у штаті зарплати шахтарям не збільшиться і просили пояснень, хто дав пропозицію Стасюку стати генеральним директором.

Під кінець зборів встав Валерій Стасюк і розповів про свою діяльність. Він сказав, що за час роботи ні одним словом не обмовився про закриття шахт. “Об’єднання потрібно не закривати, а розвивати”, – зауважив головний інженер “Бужанки”, і відзначив, що ярлики на нього вішає “господін Шарко”.

Олександр Шарко, головний механік шахти “Бужанська”, звернувся до Валерія Стасюка з такими словами: “Мене вчили в першу чергу думати про життя і безпеку людей. Інженер повинен знати, ким він керує. Потрібно спочатку вивчати матеріальну сторону, а оці високі проблеми – це просто лозунги. Беруться просто закочуються рукави, деколи вночі не спиться і разом з тим робочим працюється, а не розказується про те, як жити”.

ZUJnzsDKgVg
fnWaJ9UTcz0
_DSC0357_tn
_DSC0362_tn
_DSC0370_tn
_DSC0371_tn
_DSC0341_tn




коментарів: 12
  1. Це той луганський бик що приіхав добити вугільну галузь Волині?Автомат в руки і звільняти своі шахти а тут ми якось самі розберемося без сепаратистів

    • Вже нарозбирались..що бардак повний..
      Я б поставив взагалі з автоматом ..щоб всіх тих бл…й перестріляти!!
      ..мало нажерлися????!!!

  2. Ну ось і добралася нарешті люстрація і до ДП Волиньвугілля. Нема чого розпускати слюні старим протухшим кадрам, які зажралися по самі вуха. Назвіть мені хоч одну людину з молоді, яка працює в вугільній галузі нашого краю та яку продовж делькількох років призначили хоч на якусь посаду в ДП? А я вам скажу, таких немає. А чому, та тому, що ДП окупували старі шмати, які міняються по колу та ті, які вигідні Сапожнікову щоб тримати контроль над ДП. Особисто я за зміну всіх керівників ДП не тільки Богдана, а і всіх заступників і керівників відділів. Дорогу молодим!!!

  3. Зараз привезе новий в.о. генерального молодих Луганських і Донецьких хлопців на посади директорів і начальників відділів і будуть нам розказувати що ми не вміємо працювати і все в нас не так. А ось у них в лугандоні все так і вони такі роботящі.

  4. Не шахтарі ми будемо якщо допустим на наші шахти тих”керівників” нехай в себе відвоюють своі шахти і керують

  5. ДП Волиньвугілля – стара корупційна схема на кшталт януковських, пора вже давно прикрити це “корито”.
    Цікаво, як довго ще буде тягнутися їхній липкий бізнес (що обкрав і обкрадає досі наши шахти) і чи будуть колись написані томи кримінальних справ по фінансовим оборудкам ?

  6. Та эта мразь старая, которая орала на шахте им. Мельникова , что бабушкам здесь не место , орал на девушек матом, его все не навидили , ребята очнитесь … боже кто будет править вашей шахтой тот человек на которого заведено уголовное дело??? и ещё он угробил молодых парней в 2014 году , и сразу задним числом ушёл с должности директора шахты им. Мельникова , это мразь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер