<

Призначення ексдиректора шахти №9 «Нововолинська» інспектором: управління Держпраці Волині не знало про кримінальну справу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 28.05.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
461
/ коментарі 4

Під час призначення головним державним інспектором ексдиректора шахти №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» Павла Танчева в управлінні Держпраці у Волинській області не знали про відкрите щодо нього кримінальне провадження. Водночас там стверджують, що звільнення його з посади можливе тільки після вироку суду.

Про це Центру журналістських розслідувань «Сила правди» стало відомо з листа-відповіді управління Держпраці у Волинській області, який опинився у розпорядженні редакції.

Про те, що ексдиректора шахти №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» Павла Танчева призначили на посаду головного державного інспектора відділу нагляду в гірничодобувній промисловості, будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Волинській області повідомляли ще 20-го травня. Однак тоді журналістам не розповіли, коли саме він розпочав роботу, та чому на таке рішення не вплинуло відкрите щодо нього кримінальне провадження.

З листа-відповіді управління Держпраці в області від 24-го травня, стало відомо, що Павла Танчева призначили на посаду 27 квітня цього року, як переможця конкурсу. При цьому у документі зазначають, що тоді не знали про відкритий щодо нього «кримінал».

«Слід зазначити, що Управлінню Держпраці не була відома інформація про порушене кримінальне провадження стосовно колишнього керівника ВП Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» Танчева П.М», – йдеться у відповіді.

В управлінні Держпраці також повідомили, що ще до призначення перевіряли відомості щодо Танчева у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні, або пов’язані з корупцією правопорушення, який формує та веде НАЗК. Однак інформації про те, що його притягнули до відповідальності за такі порушення не знайшли.

Також відомо, що Павло Танчев раніше не працював на посадах в управлінні Держпраці у Волинській області. А у день призначення завідувач сектору персоналу та головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції управління провів йому інструктаж з питань антикорупційного законодавства.

Окрім того, у листі зазначили, що у разі, якщо суд вирішить заборонити ексдиректору шахти працювати на певних посадах, чи займатися певною діяльністю, що пов’язані з виконанням функцій держави чи місцевого самоврядування, це стане підставою для припинення його державної служби.  

Нагадаємо, раніше Павло Танчев працював директором шахти №9 «Нововолинська»державного підприємства «Волиньвугілля». У липні 2020 року його разом з головним інженером Олександром Шарком затримали під час одержання хабаря у сумі 23 тис. грн. Правоохоронці з’ясували, що вони вносили до товарно-транспортних накладних недостовірні дані про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. Окрім цього, гірники ще й нібито вимагали неправомірну вигоду за таку свою діяльність.

1-го серпня суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко обрала Павлу Танчеву запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А вже за кілька днів його перевели на нову посаду − директора з виробництва на ДП «Волиньвугілля».

У лютому цього року стало відомо, що окрім Танчева та Шарка, до незаконної оборудки були причетні начальник технічного комплексу Олександр Власюк і старший контролер контрольно-пропускного пункту Олександр Бойко шахти №9. Всі четверо були залучені до схеми з незаконного збуту вугілля. З лютого 2021 року кримінальну справу проти Танчева і компанії почав розглядати Нововолинський міський суд.




коментарів: 4
  1. Павло,не слухай шавок,які від ненависті і безсилля тявкають, тому що хотіли собі до регресу і пенсії підняти зарплату. Але їм не вдалося це зробити, так як при тобі і Шаркові вони не працювали, а працювали при чесних і правдивих директорах, які крім обіцянок нічого роботягам не дали. А при твому,Павло,керівництві 9-а шахта ожила, прохідники вкінці-кінців побачили в забої затяжку,шпали,костилі,метал,хомути,вентиляційні труби,стяжки, приїхав новий комбайн. А саме головне– зарплата, які збільшилась вдвічі, відповідно регреси і пенсії.
    З тобою можна було по-людськи спілкуватись,бо як директор ти був простою людиною. На 9-й шахті ти показував, як треба ефективно і раціонально працювати.
    Ті працівники,які працювали на 9-й при Танчеві, згадують цей проміжок часу з вдячністю і приємними спогадами.
    Так що,Павло,бажаю тобі впевненості,натхнення, а злопихателям–подавитись своїми гадючими слинями.

  2. А він і не зробив нічого паганого.То та наволоч його підставила. А зараз в них сраки рвуться. Хочу спитати що ім волинець курити дає? Зайдіть в групу 9 шахти і почитайте їхні коментарі— там зразу ясно нпгу в не адекваті.Чотири дибіла і ще олна дебілка жінка дебіла рогоносця з посьолка тільки лайкають під своїми постами і тішаться. Ну одним словом обкурені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа