<

Приміщення прокуратури в Нововолинську дітям не віддадуть. У виконкомі спираються на лист з Генпрокуратури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:05 | 27.01.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
16
/ коментарів 5

На лист виконавчого комітету Нововолинської міської ради щодо передачі приміщення прокуратури громаді міста для розміщення в ній дитячої дошкільної установи надійшла відповідь від Генеральної прокуратури України, мовляв, будівля не входить до переліку об’єктів, що можуть перейти в комунальну власність.

Приміщення прокуратури до вересня 2014 року використовувалася прокуратурою Волинської області на умовах оренди більше дев’яти років. За час експлуатації цієї будівлі прокуратурою Волинської області проведено її поточний ремонт та облаштування прибудинкової території за рахунок коштів Державного бюджету України.

Відповідно до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» з державної у комунальну власність передаються виключно об’єкти, зазначені у частині 1 статті 7 Закону, але вказане майно зареєстровано за органами прокуратури як адміністративна будівля та не входить до цього переліку.

“Питання щодо передачі нерухомого майна за адресою: м.Нововолинськ, вул.Маяковського, 19, у комунальну власність не може бути вирішено. Разом з тим пунктом 2 статті 7 указаного Закону передбачено процедуру передачі об’єктів права державної та комунальної власності шляхом обміну об’єктами. Слід зазначити, що об’єкт комунальної власності, який буде запропонований для обміну, повинен бути рівноцінним державному майну, – йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України.

На попередній лист виконкому також повідомлялося, що зазначена будівля є нежитловою та використовується органами прокуратури за призначенням.

Проте громадські активісти продовжують шукати шляхів, щоб приміщення, яке зараз перебуває у державній власності Генеральної прокуратури, передати ГО «Світ дітей».

Малечі з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та епілепсією, необхідні нормальні умови для занять. У кімнаті, де вони займаються – холодно й тісно. Це питання набуло розголосу у всій області, проте в Нововолинську влада досі не знайшла вільного кутка для дітлахів.

Нагадаємо, що раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко не заперечував проти передачі будівлі прокуратури у комунальну власність громади Нововолинська за умови розміщення в ній дитячої дошкільної установи та надання Нововолинською міською радою приміщень для шести працівників прокуратури з нормальними умовами для праці.

У відповіді нардепу Ігорю Гузю повідомлялося про те, що ця будівля передана в державну власність із закріпленням її на праві оперативного управління за Генеральною прокуратурою України.

За час використання цього приміщення органами прокуратури проведено його реконструкцію, ремонт та облаштування прибудинкової території. Станом на сьогодні в будівля розташовується Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області штатною чисельністю 6 одиниць.




коментарів: 5
  1. Та не шість їх там…більше. крім прокурорів є ще 2 просто працівника, і ще й зам начальника в Нововолинську сидить. вже 9 чоловік.

    • При чому тут майдан?А написати *ГАНЬБА* тим,хто віддав садочок не хочеш? *Справедливе* ти,наше.

  2. Оприлюдніть документи,на основі яких, дитсадок було передано(продано)Генпрокуратурі.Яким чином будівля була переведена в державну власність.

  3. Надаючи відповідь Виконавчому комітету Нововолинської міської ради Генеральна прокуратура при цьому посилається на Рішення Рожищенської міської ради від 30.08.2013року про передачу будівлі дитсадка в м.Нововолинську по вул.Маяковського,19 у державну власність .З яких то раптом підстав?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа