<

Прихожани храму в Нововолинську проголосували за перехід до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:39 | 19.01.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
95
/ коментарі 42

У Нововолинську 19-го січня на Водохреще після святкового богослужіння прихожани храму Симеона Стовпника влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Храм знаходиться на території колишнього села Панасівка, яке приєднали до Нововолинська. Попередньо жителі вулиці Панасівської підписалися під ініціативним листом щодо переходу до Православної церкви України та повідомили про своє бажання настоятелю храму. Додамо також, що церкву відвідують й мешканці прилеглих районів міста.

На початку зборів настоятель церкви отець Роман розповів про свою позицію. У своїх висловлюваннях був стриманий. Зазначив, що краще поки не спішити, бо новостворена ПЦУ ще не визнана жодною з православних церков світу.

“Незалежно від приналежності, ми всі є православні і Бог є однаково в кожній божій церкві. Я хочу, щоб була одна православна церква в Україні. Та якщо хоча б половина з 15 світових помісних православних церков підтримає ПЦУ, привітає Епіфанія – одразу переходимо. Хочете сьогодні – голосуємо, але тоді, на жаль, я вас всіх буду любити… На мене ніхто не давить, хочу щоб було все справедливо, просто давайте почекаємо”, – зазначив священик, який 14 років очолює храм.

Присутні наголосили, що громада вже вирішила і потрібно не боятися, бо в подальшому візьмуть приклад й інші приходи і помісну українську церкву визнають всі.

Збори тривали близько 30 хвилин, пройшли без особливих перепалок і конфліктів. Віруючі розповіли про свою позицію в потребі вийти з підпорядкування Московському патріархату та просили отця Романа проводити надалі богослужіння.

«За» перехід до ПЦУ проголосувало 42 прихожанина, «проти» – двоє, «утримався» також двоє, серед яких і настоятель храму. По завершенню склали протокол зборів та зібрали підписи.

Ініціативна група готуватиме відповідне звернення про перехід церковної громади до ПЦУ.




коментарів: 42
  1. Правильно, поп, не поспішай! Не поспішай і в Ісуса Христа вірити… хай Він прийде ща раз на землю, доведе, що Бог є такі на світі, побудує Царство Небесне, хай Його хоча би половина православних церков і попів визнають – а потім і ти вже “опрєдєлішься”, залежно від того, що тобі Ісус Христос пообіцяє в раю… (може воно краще бути і надалі в рпц з гундяєвим і сталіним, аніж в раю?)

  2. Молодці! На таке гарне свято перейшли. Слава Богу за ВСЕ . Беріть ти приклад з Панасівка. Не бійтеся.

  3. Для чого опубліковувати фото з адресами і прізвищами? Це персональні дані.

  4. Молодці,люди! Молодці, панасівська громадо! Уклінно дякую за святкову новину. Священники так званої УПЦ, дико бояться не визнання ПЦУ – світовим православ’ям?! Чудова відмазка. Вони спочатку чекали Об’єднавчого Собору, потім – Томосу, нині – визнання. І так до нескінченності. Бажаючі бути з Расєйкою – завжди знайдуть причину. Свої проповіді батюшки МП вже відговорили. Рівень підготовки – для молодшої школи. Нема кого слухати. Коротше, дочекаються отці, що їх попросять звільнити приміщення.

    • Не смішіть мене пані Світлано, ви ж не ходите туди ))) а ходять 5 чоловік. Патріотизм тре показувати в іншому місці

  5. Як нас Бог за це все покарає!!!
    Вже один раз через це пройшли…
    Ще раз просимось.
    Мало біди в кожного….

  6. Вся Україна чекає, якщо переходу то за всіма правилами і з дотриманням всіх правил, а Панасівка як же ж без неї мусить перейти перша бо люди там самі мудрі і дають і розуміють більше ніж переважна більшість…аж 42 людини на таке свято прийшло , а з них може всього 5 до церкви частіше, як раз на місяць ходить … що зміниться в Панасівці наступного тижня?
    З’явиться благодать…от нехай завітає через 2 тижні у неділю кореспондент у церкву і порахує тих щасливих прихожан які нарешті здобули свою церкву…чи будуть вони там взагалі…

  7. Кацапські гниди бісяться ,все ім кара Божа сниться ,за те що ФСБешу нечисть гонять з Украіни .

    • Так Стамбул же рулить. До чого тута коцапи та фсбешна нечисть? Туреччина рулить. Сам подумай, пане гей.

  8. Молодці. Хоча не дуже близька тема релігій, але підтримую вибір людей на всі 100

  9. Мілейший диякон так званий” Роман із Панасівки священник,і ще паро Розкольніків з окружних сіл будуть на СТРАШНОМУ СУДІ перші.За такий вчинок,бо у них святого нічого не залишилось!

  10. Як ходили із списками, то не заходили до тих, хто ходив до церкви, і хто її відбудовували з руїн, а заходили до лежачих на дивані.Одні комуняки знищили колись, а інші тепер розігнали. То як це , де правда, добродії? Де було півПанасівки ,коли відбудовували храм, де були ті патріоти,а? А тепер на все готове кожен ладен, хай будують з нуля!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок