<

Придбання електробусу за кошти міста вирішить проблему пільгових перевезень у Нововолинську, – Бабійчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 1.10.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ коментарі 2

Комунальний транспорт у вигляді електробусів може вирішити проблему пільгових перевезень у Нововолинську.

Про це в студії БУГу розповів депутат Волинської обласної ради Борис Бабійчук. 

“У 2018 році я озвучував на громадських слуханнях щодо перевезень ідею, що нам потрібно створити комунальні автобуси для того, аби забезпечити соціальну сферу населення відповідними пільгами. Коли є комунальний транспорт, ми можемо контролювати пасажиропотік, бачити статистику скільки їздить дітей, певної категорії людей для того щоб регулювати тарифи. На сьогодні весь транспорт у приватній власності і насправді ми не знаємо, скільки здійснюється перевезень і скільки заробляють перевізники”, – говорить Бабійчук.

Він зазначає, що це нелегкий бізнес і є свої проблеми. Та при тому перевізники мають соціальні зобов’язання, які передбачаються отриманням ліцензії.

“На жаль, вони про це забули. Частково влада не допрацювала цей момент, належно не попередила перевідників. Тому виникають конфліктні ситуації, коли перевізники відмовляються возити безплатно дітей з багатодітних сімей, ветеранів АТО чи дітей загиблих Героїв”, – вважає депутат облради.

Він пропонує закупити владою Нововолинська електробуси для міських маршрутів і це суттєво здешевило б автобусні перевезення. Могли б забезпечити пільгами і дітей, і пенсіонерів. Крім того, могли б заробляти та виплачувати заробітну плату водіям, говорить Бабійчук.

Він розповів про зустріч із мером Львова, на якій цікавився, чи поділилися б досвідом з придбання електробусу.

“Якщо представники “Самопомочі” будуть у Нововолинській міській раді ми будемо активно відстоювати цю ідею: вона сучасна, екологічна. А під екологічні програми можна додатково залучати європейські гроші, як грантові, так і банку реконструкції і розвитку під низькі відсотки. Коштував електробус, коли цікавився, близько 10 млн гривень. Це сума немаленька, але ми повинні розуміти: щороку витрачається майже мільйон гривень на компенсацію пільгового проїду. І місто має додаткові бюджетні кошти, які закладаються на розвиток міста – до 10-ти мільйонів. Якщо взяти нам кредит, ті кошти, які йдуть на пільгові перевезення і на умовах співфінансування розбити на 5 років, ми можемо собі придбати один чи два або й більше електробусів”, – каже Бабійчук.

Читайте також: “Борис Бабійчук від партії «Самопоміч» балотується в депутати Нововолинської міської ради”.

Депутат додав, що нарешті через три роки Нововолинська міська рада перший раз прийняла рішення щодо компенсації перевізникам пільгового проїзду.

“Ця схема працює по всій країні. Чому не працює в нас? У Волинському управлінні транспорту та зв’язку є декілька звернень моїх. Взяти для прикладу знову ж Львів. Пільгова категорія населення може взяти на автостанції квиток у Нововолинськ чи інший населений пункт Волині безкоштовно, бо законом це передбачено. На жаль, на наших автостанціях вони змушені платити повну вартість”, – зазначає Бабійчук.




коментарів: 2
  1. Популізм. Реально це зробити неможливо. В Нововолинську необхідно мінімум 5 таких автобусів на різні маршрути. Звідки такі кошти? Можна перед виборами багато обіцяти.

  2. Кому поставити на баланс, хто буде проводити ремонти, це якась маячня. Де розрахунки?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця