<

Протягом тижня до відділення екстреної медичної допомоги у Нововолинську звернулися 47 осіб з травмами та забоями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:53 | 16.12.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1131
/ коментарі 2

У відділення екстреної медичної допомоги КНП «НЦМЛ» з 11 грудня звернулися 47 осіб із травмами та забоями. Серед них – значна кількість пацієнтів, які травмувалися внаслідок погодніх умов.

21 особу було госпіталізовано, 26 отримали амбулаторну медичну допомогу, повідомляють на фейсбук-сторінці Нововолинської лікарні.

В поліклінічне відділення із травмами внаслідок вуличних погодніх умов звернулося 6 пацієнтів.

Прості правила безпеки, нагадують лікарі ортопеди-травматологи:

  • Перш за все, потрібно заздалегідь подбати про взуття. Обирайте пару з неслизькою рифленою підошвою, яка забезпечить максимальне зчеплення з поверхнею.
  • Пересувайтеся повільно і не тримайте руки у кишенях. Намагайтеся обирати найменш слизькі ділянки, але пам’ятайте, що під снігом теж може бути лід.
  • Намагайтеся одягати зручний одяг, який не сковуватиме ваших рухів.
  • Особливо обережним потрібно бути під час спуску слизькими сходами. Ступні варто ставити уздовж сходинок, щоб зберегти рівновагу і не впасти.
  • Якщо переходите дорогу, переконайтеся, що водії вас бачать і встигнуть загальмувати. На слизькій поверхні автомобіль не завжди може встигнути вчасно зупинитися.
  • Якщо ви послизнулися, одразу присядьте, щоб знизити висоту падіння. Притисніть руки до боків, не виставляйте їх вперед, щоб не зламати кисті чи передпліччя.
  • У момент падіння треба згрупуватися (напружити м’язи, а торкнувшись землі, перекотитися, щоб пом’якшити силу удару). При падінні в перші секунди постарайтеся перенести корпус і вагу тіла вперед і на бік. Назад падати ні в якому разі не можна.
  • Після падіння не поспішайте піднятися, перевірте, чи не болять у вас суглоби і чи не крутиться голова. Часом падіння на лід може обернутися серйозними травмами чи навіть струсом мозку.

“Якщо ви відчуваєте якісь зміни, зверніться до лікаря”, – йдеться у дописі.




коментарів: 2
  1. Помилочка…не через погодні умови,а через погане виконання своїх обов’язків комунальною службою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа