<

Пропонував 100 гривень хабара: у Нововолинську судили водія, який намагався відкупитись за порушення ПДР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:19 | 23.02.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарі 3

Водій, який пропонував у Нововолинську хабар поліцейським, аби уникнути притягнення до адміністративної відповідальності, заплатить 17 тисяч штрафу.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Так, 25-го листопада 2020 року близько 13:20 на вулиці Лісній у Нововолинську місцеві поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ-21063», у якому був відсутній, передбачений конструкцією бампер. Тобто йшлося про порушення Правил дорожнього руху, передбачених п.31.4.7.

За кермом автівки перебував уродженець міста Миколаїв Миколаївської області.

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення водій вирішив, що може «залагодити» питання без сплати штрафу й запропонував правоохоронцям 100 гривень хабара.

На зауваження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це законодавством, чоловік не реагував. Натомість залишив ці кошти на верхній частині панелі приладів службового автомобіля поліцейських.

У відповідь на незаконну пропозицію правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала правопорушення.

Відтак, суд визнав водія винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України та призначив йому покарання – 17 тисяч гривень штрафу, а також стягнув з нього в дохід держави 981 гривню судових витрат.




коментарів: 3
  1. Такий розмір лапувки – це не інакше як знущання та глум над працівниками поліції, це треба враховувати

  2. За те що на ВАЗі зняли бампер для ремонту це зрозуміло ,незрозумілі дії поліції, що справжніх порушників ПДР вже не має? Ніхто не перевищує швидкість, не порушує правила обгону і т.д Хабар в 100 грн? Приїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала правопорушення? Дійсно нема чим зайнятись поліції Нововолинська. І суд народний виніс справедливий вирок ,мабуть.

    • І за це потрібно наказувати! Звикли всюди пхати хабарі,тому так і живемо в лайні з головою і корупції.Є порушення,плати штраф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер