<

Нововолинський прокурор Олександр Шпота провів недовгу бесіду із пікетувальниками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:32 | 17.07.2015 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Близько 40-ка представників громади міста Нововолинська 17-го липня прийшли на пікет під міську прокуратуру. Головна причина – незадоволення місцевою прокуратурою та прокурором особисто.

За дорученням учасників пікетування, голова ГО “Нововолинська координаційна рада НРУ” Володимир Мигас написав заяву із посиланням до Президента України, Генерального прокурора України та Голови Служби Безпеки України.

_DSC0087_tn
Володимир Мигас зачитує Заяву від громади міста

Витяг із заяви:

“В першу чергу виступаємо проти прокуратури і персонально проти прокурора міста Шпоти т.я. саме прокуратура має слідкувати за дотриманням законності і слідчих органів, і судів, і чиновників. Переконані, що українці піднялися на повстання не за Євросоюз, не проти Януковича, а за гідне життя в цивілізованій і головне справедливій державі Україна.

У підтвердження своїх вимог наведемо приклади справ, по яких (на наш погляд) прокуратура захищає злочинну сторону:

1.Знищення та викрадення підприємства по наданню послуг кабельного телебачення “Львівська жінка”. Побиття власника “Львівської жінки” Христини Кравець (наслідки побиття стали причиною її смерті);

2. Розкрадання активів ВАТ “Остастка”;

3. Виселення двох малолітніх дітей квартирним шахраєм;

4. Зловживання влади та фальсифікація документів міською владою при віділенні земельних ділянок по вулиці Мічуріна;

5. Прокуратура та МВС у Нововолинську не бажають розслідувати злочини, які знищують вугільну промисловість;

6. Викрадення дачного будинку в сім’ї Дронових;

7. Небажання розслідувати справу Нововолинського педофіла із ПТУ №1.

_DSC0063_tn
Заява від громади сторінка 1
_DSC0066_tn
Заяви від громади строрінка 2

Представники громади міста викликали прокурора міста Олександра Шпоту. За деякий час Олександр Володимирович вийшов до пікетувальників. Не простоявши навіть 15-ти хвилин, пан Олександр пішов у будівлю прокуратури. Він сказав: “Для вас говорить Володимир Мигас, а не для мене. Це ж мирний пікет. То ви й  пікетуйте”.

_DSC0050_tn
Прокурор Нововолинська Олександр Шпота

Представники громади висловлювали власні думки з приводу відставки прокурора міста Олександра Шпоти.

Журналіст, голова ГО «Україна + Польща» Анатолій Бідзюра зазначив: “Із своєї бездіяльності прокурор зрадив присягу, яку він давав на вірність народу України. Олександр Шпота не виконує Закон України “Про прокуратуру” та “Конституцію України”. У Нововолинську процвітає злочинність та наркоманія. Я вважаю, що не можна тримати таку людину на посаді прокурора. Він абсолютно нічого не робить для боротьби із злочинністю у нашому місті”.

_DSC0081_tn
Анатолій Бідзюра

Голова незалежної профспілки гірників України шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухамеджанов розповів, що: “шахтарі уже 3 місяці не отримують заробітну плату. Прокуратура повинна вирішувати ці проблеми.”

_DSC0091_tn
Анатолій Мухамеджанов

В ході пікету жителі міста мали змогу висловити власну думку про відношення до прокурора Нововолинська Олександра Шпоти. Люди розповіли, що у пана Олександра погане відношення до простих людей; він не хоче продовжувати низку кримінальних проваджень (а просто закриває їх) тощо.

Протест громадян тривав близько години. На завершення пікетувальники вигукували: “Слава Україні! Героям слава!”, “Шпоту геть з прокуратури!”, “Ганьба!”

За ініціативи Володимира Мигаса пікетувальники розійшлися по домівках об 11-й годині.

_DSC0045_tn
Громада міста о 10:00 іде до Нововолинської прокуратури
_DSC0069_tn
Заяви від громади
_DSC0092_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота