<

Органи прокуратури позбавленi функцiї здiйснення нагляду за додержанням та застосуванням законiв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:08 | 10.02.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

До інтернет-видання БУГ звернувся прокурор міста Нововолинськ Олександр Шпота з метою інформування суспiльства щодо дiяльностi органiв прокуратури та у зв’язку iз змiнами в органiзації дiяльностi, якi вiдбулись з прийняттям нового Закону України “Про прокуратуру”.

Новоприйнятий Закон України “Про прокуратуру” визначає правовi засади органiзацiї i дiяльностi прокуратури України, прокурорського самоврядування, статус прокурорiв.

Визначається, що прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому цим законом, здiйснює встановленi Конституцiєю України функцiї з метою захисту прав i свобод людини, загальних інтересів суспiльства та держави.

Вiдповiдно до нового Закону України “Про прокуратуру”, органи прокуратури позбавленi функцiї здiйснення нагляду за додержанням та застосуванням законiв. Зокрема, прокуратура не мас повноважень здiйснювати перевiрки підприємств, установ i органiзацiй на предмет дотримання ними законiв Украiни. Це ж стосується i розгляду звернень громадян, Bci звернення i заяви громадян прокуратурою містa приймаються, проте безпосередньо прокурорськими працiвниками не вирiшуються, а надсилаються для розгляду за
належнiстю вiдповiдно до cтатті Закону України “Про звернення громадян” вiдповiдним органам влади та контролю.

Вирiшення ж звернень (скарг) громадян на рiшення, дiї чи бездiяльнiсть органiв досудового розслiдування чи прокурора пiд час досудового розслiдування, регламентуються ст.ст. 30З-З 06 КПК України.

На прокуратуру покладаються такі функцiї:

  • пiдтримання державного обвинувачення в судi;
  • представництво iнтepeciв громадянина або держави в судi у випадках, визначених цим законом;
  • нагляд за додержанням законiв органами, провадять оперативно-розшукову дiяльнiсть, дiзнання, досудове слiдство;
  • нагляд за додержанням законiв при виконаннi судових рiшень у кримiнальних справах, а також при застосуваннi iнших заходiв примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистоi свободи громадян.

При зверненнi громадян до органiв прокуратури вище викладену iнформацiю прошу взяти до вiдому.

Прокуратура міста Нововолинська




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця