<

Проїзд у громадському транспорті Нововолинська може піднятись до 3 гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:02 | 18.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Хвиля підняття ціни на проїзд у громадському транспорті вчергове прокотилась Україною. Причиною всьому стрімке знецінення гривні, і як результат – збільшення вартості на пальне, на техобслуговування і т.д.

Нововолинські перевізники цього місяця звернулись до виконавчого комітету у відділ транспорту та зв’язку із проханням підвищити вартість проїзду до 3 гривень у громадському транспорті по місту, і до 4,5 гривень – за межі міста. Це звернення відправлено на розгляд і погодження відповідними уповноваженими органами для проходження регуляторної політики. Лише тоді буде вирішено і винесено певне рішення, на це потрібно приблизно місяць часу, – про це “БУГу” повідомив начальник відділу транспорту та зв’язку Юрій Коцура.

Як розповідає перевізник приватний підприємець Олександр Михайлович та ціна на проїзд яка є сьогодні – це дорога до краху їхнього бізнесу. Навіть підняття до 3 гривень не вирішить ситуацію, адже з таким потоком людей як в Нововолинську виручки вистачить лише на заробітну плату, пальне та податки. Пан Олександр розповідає, що не знає чи зможе закупити пальне на наступний місяць – тепер ціна на оптовому ринку така ж як на роздрібному, ремонт автомобілів дорожчає так як і долар, а про купівлю нового не може бути і мови. Працівників скорочують, аби якось дати вижити бізнесу із 18 він звільнив звільнив 12 і сам сів за кермо. Картина не втішна – це не остаточне підвищення ціни, пальне може сягнути позначки 23 гривні за літр.

Із лютого цього року ціни на пальне знову різко почали підвищуватись. За даними Економічної правди середня ціна на пальне станом на 9 лютого була такою:  А-95 – 17,74 гривень за літр, А-92 – 17,49 гривні за літр, А-76 – 16,28 гривні за літр, дизельного пального  – 17,42 гривні за літр, скрапленого газу – 7,73 гривень за літр. Станом на 18 лютого картина змінилась:  А-95 – 20,66 гривень за літр, А-92 -20,37 гривень за літр,  А-80 – 20,01 гривень за літр, дизельного пального –  20,64 гривень за літр, скрапленого газу –  7,82 гривень за літр.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер