<

Програму «Безпечне місто» в Нововолинську планують довести до пуття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:33 | 28.09.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську нині уже встановлено 28 камер відеонагляду, залишилося ще 9. Їх обіцяють під’єднати до сервера упродовж тижня.

Нововолинськ – єдиний серед міст обласного значення, що фінансово підтримує місцевих правоохоронців. Допомогу міська влада обіцяє і надалі, але натомість вимагає ефективної роботи поліції, адже навряд чи можна Нововолинськ назвати безпечним містом, –  пише Нововолинськ.com.ua 

27-го вересня на нараді міського голови Віктора Сапожнікова вирішили продовжувати роботу із встановлення вуличних камер відеонагляду. У нараді взяли участь керівник місцевого відділення поліції Віктор Пикалюк, старший інспектор моніторингу Володимир-Волинського відділу поліції Станіслав Павлюковець, директор ТзОВ «Нововолинське ТТІ» Мар’ян Купа та керівники структурних підрозділів виконкому.

Йшлося про виконання міської цільової програми з профілактики правопорушень та можливі зміни, які варто до неї внести, аби поліпшити криміногенну ситуацію в місті. Присутні на зустрічі були одностайними: потрібно продовжити впроваджувати програму «Безпечне місто».

«Сьогодні в тій ситуації, коли не вистачає людей в поліції, коли з поліції звільняються, а не йдуть працювати в поліцію, коли раніше було 211 поліцейських, а зараз десь до 50-ти, то ми не зробимо наше місто безпечним. Тим більше, в тому хаосі, в якому є зараз наша держава. Я пропоную все-ж-таки цю програму по установці камер відеоспостереження довести до пуття»,  – зазначив міський голова.

Предметом дискусій учасників наради виявилося питання освоєння коштів. Нагадаємо, торік місцеве відділення поліції не встигло освоїти грошей, котрі були виділені з міського бюджету на купівлю планшетів. Побоюючись, аби ситуація не повторилася, головний фінансист міста Галина Бурочук запропонувала  залишок коштів за програмою профілактики правопорушень (50 тис. грн.) спрямувати на статтю благоустрою міста, тоді процедура закупівель камер відеонагляду виявиться набагато швидшою, та й техніка однаково перебуватиме на балансі ВУКГ.  Присутній на нараді старший інспектор моніторингу Володимир-Волинського відділу поліції, котрий контролює розбудову системи відеонагляду саме у Нововолинську, повідомив, що головне управління Нацполіції в області вимагає, аби кошти «проходили» через їхнє відомство.

«Зараз вимогою Головного управління Національної поліції в області є, щоб дані кошти надходили на рахунки в ГУНП, оскільки вони звітуються перед Національною поліцією, які програми прийняті і скільки цих коштів вже освоєно. Мав я вчора розмову з представниками ГУНП і вони сказали, що ці кошти можливо скерувати на освоєння на місці. В нашому випадку це ВУКГ. Але звітувати вони тоді будуть перед Національною поліцією і подавати, що вони через рахунки ГУНП не проходили. І це буде недолік в управлінській діяльності нашого підрозділу і Нововолинського підрозділу також», – наголосив Павлюковець.

Міський голова відреагував на заувагу різко. Мовляв, головне результат роботи, а не звітність поліцейських генералів і полковників.

«Мене цікавить порядок в місті, а не звітність. І результати роботи в місті, а не звітність. Це я кажу вам відверто, так як є. Бо, на жаль, порядку нема. Вчора мав розмову з прокурором області. І той каже: «Нововолинськ порівняно невелике місто, а показники негативні»», – зауважив Сапожніков.

Міський голова додав, що кошти можуть перерахувати і через управління Нацполіції, проте правоохоронці повинні надати гарантії, що гроші будуть освоєні, і підуть саме на встановлення камер, а не ремонти кабінетів. Порадившись, присутні таки вирішили рекомендувати купувати камери ВУКГ за програмою благоустрою міста. Таку пропозицію винесуть на чергову сесію міської ради і проситимуть депутатів підтримати рішення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер