<

Профтехосвітяни вчилися у нововолинців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 6.11.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На  тему «Роль директора професійно – технічних навчальних закладів  у створенні умов для формування професійних та життєтворчих компетентностей учнів» на базі Нововолинського вищого професійного училища відбулася сьогодні  обласна секція директорів професійно-технічних навчальних закладів.

Учасників заходу привітав  і побажав їм плідної роботи заступник міського голови Андрій Сторонський.Він розповів про потенціал міського господарства,розвиток промисловості Нововолинська та перспективи працевлаштування випускників училищ. Заступник міського голови наголосив, що рівень підготовки випускників ВПУ та навчально-матеріальна база навчального закладу є показовими, – повідомляє сайт міськради.

Людмила Полякова, головний спеціаліст управління освіти, науки і молоді Волинської ОДА презентувала результати дослідження регіонального ринку праці   в рамках реалізації проекту ЄС «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону».

Про формування базових  професійних та життєтворчих компетентностей майбутнього кваліфікованого робітника розповіла Зоя Парфенюк, директор НМЦ ПТО у Волинській області.

Валентина Приступа, директор Нововолинського вищого професійного поділилася досвідом міжнародної співпраці у сфері професійної підготовки фахівців. Зокрема, вона поінформувала, що реалізація освітніх інновацій в Нововолинському ВПУ відбувається  через співпрацю з навчальним закладом, що здійснює підготовку робітників зі споріднених професій в Польщі – це Комплекс Шкіл Гастрономічних і Готельних справ ім. Казимира Андрія Яворського в Хелмі.  Делегація  цього навчального закладу також була присутньою на сьогоднішньому заході.

Угоду із партнерами із – за кордону  було підписано ще у 2011-2012 навчальному році. З цього часу проведено чимало спільних заходів. Як наголосила Валентина Приступа, обмін досвідом між обома навчальними закладами є досить цінним і корисним. У подальших спільних  планах -участь у   виставках, організація спортивних змагань між учнями, зустрічі лідерів учнівського самоврядування.

Керівники закладів профтехосвіти ділилися досвідом організації національно-патріотичного виховання учнів, розповідали про інноваційні підходи до формування професійної компетентності майбутнього робітника.

Учасники обласного заходу  підвели підсумки роботи, виробили рекомендації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер