<

Профспілка «Захист праці» стала на сторону охоронників шахти № 1 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:23 | 10.10.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
27
/ коментарі 23

10-го жовтня у редакцію інтернет – видання «БУГ» завітав Володимир Власюк – громадський активіст, голова всеукраїнської профспілки «Захист праці» на шахті № 1 «Нововолинська», працівник охорони цієї ж копальні.

Як зауважив Володимир Власюк, директор копальні Андрій Пилипюк безпідставно звинуватив охорону підприємства у бездіяльності під час зникнення міді на шахті, про що ми повідомляли у попередній статті про розкрадання кольорових металів. «Охорона просто фізично не могла виявити даний злочин, адже територія шахти – близько 20-ти гектарів, а одна людина не в силах проконтролювати все», – додає Володимир Власюк.

dsc_2136

Упродовж півтора року Служба безпеки України винесла три приписи щодо шахти, які стосувалися збільшення кількості охоронного штату, встановлення відеокамер та огородження й освітлення території шахти по максимуму.

Варто зазначити, що територія копальні наразі обгороджена та освітлена не повністю. Це дає можливість місцевим жителям ходити саме цим шляхом. Заборонити робити їм це працівники охорони не мають жодного права.

«Я схильний вважати, що підстанцію розібрали ще в шахті, а коли її підняли, то виявили, що конструкція чомусь полегшена. Там мінімум чотири людини мали працювати, адже зробити це двом людям – фізично не можливо. Вивезти кольорові метали з території шахти так, аби це не помітили охоронники – дуже легко. Мідь просто поміщається у вагонетку, зверху маскується породою та подається наверх. Охоронник візуально бачить, що це вугілля, а перевірити, чи це справді так – фізично не можливо. Так, як територія обгороджена не повністю, то винести мідь не є проблемою», – додає Володимир Власюк.

За словами Володимира Власюка, на охоронника, який 6-го жовтня написав заяву у поліцію щодо виявлення злочину та був свідком підняття підстанції зараз здійснюється тиск зі сторони дирекції шахти – погрожують звільненням та змушують писати незрозумілі пояснювальні записки. «Ці погрози є недоречними у сторону людини, яка повідомила про даний злочин. Головний аргумент щодо обвинувачень – без згоди дирекції охоронник не мав права звертатися до працівників поліції. Але ж він перед тим написав доповідну записку та спілкувався з директором у телефонному режимі. Інструкція говорить – доповісти безпосередньо керівнику підприємства, що було і зроблено», – зауважив громадський активіст.

«Під час виявлення зникнення міді, директор шахти був у відрядженні. Та чому охорона відразу не викликала поліцію? Якщо керівництво забороняло – то це інше питання. Але скажу одне – вчора Андрій Пилипюк був на шахті і викликав поліцію, бо невідомі люди вночі розбирали рейки, які не є власністю шахти», – коментує дану ситуацію голова незалежної профспілки шахти № 1 Анатолій Мухомеджанов.

Уже тиждень в охороні копальні працює новий бригадир, а людина, яка виконувала ці обов’язки раніше,  пішла у відпустку. Як зазначає Володимир Власюк, це сталось із тієї причини, що попереднього працівника просто «витіснили». Та Анатолій Мухомеджанов зауважив, що така ситуація склалася як наслідок того, що попередній начальник охорони просто пішов у відпустку, а директор, як керівник підприємства, має повне право приймати такі рішення.

А стосовно реєстрації профспілки «Захист праці», яку очолив Володимир Власюк, Анатолій Мухомеджанов висловив свою невпевненість у тому, що мета цієї профспілкової організації – допомога шахті. «Переконаний, що голова профспілки задовольняє власні амбіції. ЇЇ створення – не в часі, не в темі, не актуально. Процес закриття шахти не зупинити жодній профспілці. Та головне, аби цей процес відбувався цивілізовано», – додає голова незалежної профспілки шахти № 1.

Та Володимир Власюк переконаний, що наразі мета такої профспілкової організації – захист трудових прав та інтересів охоронників, а в майбутньому –  і всіх працівників шахти.

dsc_2115
dsc_2117
dsc_2119
dsc_2122
dsc_2123




коментарів: 23
  1. Ого один охоронець на 20-ть гектарів території, ще і неогородженої, це просто жесть. Не розумію де совість у директора так безглуздо звинувачувати охорону у викраденні медяхи. Я вважаю охоронник поступив правильно, доповів керівнику, побачивши ноль реакції керівництва шахти, написав заяву в поліцію, все чьотко!

  2. Так викликав поліцію, що ті самі невідомі булісмани знов сьогодні ходили в день по рейках і мали надію продовжити свою злочинну роботу. Але завдяки охороннику булікам не вдалось!!!

    • Вася що правда дратує? Хусейнович бігав по усій шахті підпису збирав. за цього святого директора! І зараз на стороні директора! а не простих роботяг!

  3. Я згідний з Мухомеджановим, Власюк просто піариться перед виборами ви подивіться на його сторінку на фейзбуці все сімейне життя на лице. Такий собі милий громадянин України з дипломом Юриста, працює сторожем. Бо всі обовязки, які виконують охоронці то робота згідно класифікатора- СТОРОЖА. Ніякі ви не контролери, не охоронці ви СТОРОЖІ і це треба в міністерстві ще розібратись, що то за професія контролера КПП, як нема КПП. А пан Власюк, як Свєту Касян розписав на Бузі про туалети, що біля автостанціі, а виявилось, що все брехня то Яреми туалет, а людина стресу дістала. Отож це все задоволення власних амбіцій.

  4. Власюк був вСвободі його вигнали Тепер вступив в нову організацію .Организував нову профспілку тільки для сторожів.Дуже любить пиариться.

  5. Сразу проливается ястность на то,что Андрюша обворовался, большой любитель меди оказывается !!! Мухамеджанов когда то кричал , что воруют ,а теперь не кричит-наверное получает с етого воровства свои проценты. Теперь нужно чтобы кто то был виноват в воровстве директора и его приблеженных . ДАВАЙТЕ ПУСТЬ ЭТО БУДЕТ ВЛАСЮК будут лить на этого человека говн*…и будем спорить какой Андрюша хороший вор и по совместительству-директор!!!!
    А доверерные особы например :Котелюк В. , который инвалид, пенсионер и регресник никогда не попадет под сокращение , а будет помагать Андрюше в его планах на даное предпреятие “дерибан”. Вижу,что и Мамед в связке с выше указаными уважаемыми ворами. А где же СБУ ,полиция и прокуратура????Этим органам правопорядка строчно нужно реагировать . Зайдите на техкомплекс и если окажется ,что кабеля високого напряжения розворованы ,то берите за яй*а этих воров и покажите народу ,что ни все в этом мире продаются .
    Андрюша и Володя,вам ПИ*ДЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. не звертайте увагу на коментарі сторожів.їм просто заборонили красти і того такий ажіотаж.

    • Ого-го, а чи нехочеш ти сказати, що шахту зара охороняє Пилипюк, Котелюк, Махамед допоки сторожі коментарі строчать? Сміх тай годі!

  7. Колись я вже чув таку пісні з вуст Мохамеджанова про активіста на “Бужанці” Макарчука також голови проспілки. Виходить Мохамеджанов у нас один такий справедливий перець, а всі остальні це піарщики та ті, що задовольняють власні амбіції. Толя повісь марль на лоба з написом голодую і дуй в Київ піаритись.

  8. Ахмеджанов дав згоду на закриття шахти! Пилип за це купив йому путівку в египет! усі шахтарі знають що Пилип і Ахмед два дуга які поховали шахту !

  9. Читаю і жахаюсь та не розумію, де наші поліція, СБУ, місцева влада чому не реагують? В слідуючих документах прослідковується повна бездіяльність директора та керівництва шахти навіть більше, покривання злочинів, переслідування та погрози працівникам, які заявили про факт викрадення підстанції. Це просто жах, і найголовніше це все робиться після майданівського періоду та підчас війни на Сході. Дехто швидко збагачується розкрадаючи державні підприємства, а дехто гине на війні, просто немає слів!

  10. о ,диви як сторожі заворушились.перші злодії на шахті.самі подумайте як без сторожа може відбутися крадіжка.а ти ,андрій петрович, все правильно робиш почавши чистити сторожів.

    • у цьому і справа ! Директор не може вкрасти без згоди сторожів !! тому Андрій Петрович призначений що б вигнати усіх хто не хоче красти!!!

  11. Ох..як красиво ти Толік все коментуєш!! ЗАКРИТТЯ НЕМИНУЧЕ. ПОТРІБНО ЙТИ ДО ЦЬОГО ЦИВІЛІЗОВАНИМ ШЛЯХОМ.
    А що ти нам обіцяв декілька місяців тому?Що привезеш якусь велику соковижималку ..та будеш вижимати з тонни породи 800 літрів бензину, а тепер коли Пилипюк став директором, скоротив молодих хлопців , ти так красиво співаєш про закриття шахти. А чому ти Толік, будучи головою профспілки не скоротив пенсіонерів та регресників(які мають по декілька регресів..Юстенюк і Котелюк) ???
    А може ти Толік продався?? А може в тебе була ціль прибрати з шахти Онопрієнка , та поставити ляльку , якою легко керувати ?
    ГАНЬБА БРЕХУНАМ!!!
    ГАНЬБА ЗЛОДІЯМ!!!
    ГАНЬБА ПРОДАЖНИМ ДИРЕКТОРАМ!!!
    ГАНЬБА ПРОДАЖНИМ ПРОФКОМАМ!!!

    Толік, тобі люди повірили , а ти тріпло та брехливий зрадник ……..

  12. Вугільну галузь Нововолинська вбили і пропили профспілкові говно-лідери Демченко “Бужанка”, Мохамеджанов Шахта№1 і Гура Шахта №9 це купка безтолкових прид….ків зробили те, що маємо на сьогодні, повний піз…ц.

  13. бачте ,як сторож руслан заворушився.вигнали бідолаху а на його місце поставили чесну людину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер