<

Про торгівлю, біотуалети і свою екс-радницю говорив Сапожніков на звіті міського голови

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 5.04.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ коментарів 17

4-го квітня нововолинський міський голова Віктор Сапожніков на зустрічі з міською громадою прозвітував про роботу мерії у 2016-му році.

Під час загального зібрання громадян, які, вочевидь, “квитки” на захід розкупили заздалегідь, мер розповів про якісні зміни, яких вдалося досягти у найважливіших сферах життєдіяльності міста. А ще наголосив, що він і надалі докладатиме всіх зусиль, щоб змінити Нововолинськ на краще.

У нововолинського мера вроджений талант заволодіння масами. Складається враження, що він частенько заглядає у потрібну літературу.

“Пропаганда повинна обмежитися мінімумом і повторюватись постійно, наполегливість є важливою передумовою її успіху; пропаганда не може бути об’єктивною, вона повинна бути принципово суб’єктивно односторонньою”, – Ґюстав Лебон “Психологія народів і мас”.

Зал за доброю традицією був наповнений підлеглими мера, чиновниками різного калібру, державниками. Проте цього разу значна частина слухачів так і не дочекалася закінчення півторагодинного монологу Сапожнікова – люди втомилися слухати про хороше життя у шахтарському місті.

Наполегливіші лишилися до закінчення виступу, а найбільш морально стійкі дочекалися моменту і поставили меру свої питання. Найперше люди цікавилися створенням госпітальних округів. Віктор Сапожніков сказав, що не може бути Волинська область “особливою”, бо якщо в Дніпропетрвській є 5 округів, то як у нас може бути 8?

“Ніхто нікого не примушує”, – сказав міський голова про благодійні внески в навчальних закладах, мовляв, діти можуть навчатися і без штор в класі. При цьому він не заперечує, що за батьківські кошти справді зроблено багато, однак “можна було без цього обійтися”.

Віктор Сапожніков говорив також про пільговий проїзд на дачі, співпрацю зі ЗМІ та народним депутатом Ігорем Гузем.

“Не зовсім в мене з ним склалися відносини. Коли народний депутат приїздить в Нововолинськ, відкриває майданчики і я потім дізнаюсь через когось, що він був – це, мабуть, не нормально”, – відзначив мер.

Не оминув увагою нововолинський міський голова і діяльності місцевих інтернет-ресурсів, зокрема розлого розповів про колишню співпрацю з екс-радницею.

“Сьогодні це демократія. Багато хто пише не відповідаючи за те, що написав, і багато чого оплачується. Колись був “Нововолинськ Діловий”, потихеньку закляк. Зараз є “Радар”, на який не зайдеш спростувати або висловити свою думку і на “БУЗІ” не завжди це зробиш.

Можна радник, можна зрадник, можна по-різному говорити про Камишникову. Скажу так: коли в 2010-му році Партія Регіонів розмістила інформацію, що мене в кайданки взяли і посадили, то вона мені ввечері дзвонить і каже: “Віктор Борисович, давайте зустрінемося, давайте порадимося, так же не можна, коли отак ллють бруд на вас”. Зустрілися. Вона каже: “Піднімайте якісь структури, давайте якось виходьте на Тимошенко”. То вона отакі поради давала”, – зазначив Віктор Сапожніков.

Про активіста Анатолія Бідзюру мер Нововолинська сказав, що поки він жодного суду не виграв, а інформація про його “судові успіхи” – це всього лиш видавання бажаного за дійсне.

Віктор Борисович обурений також позицією людей, які  дорікали, що в ході децентралізації місто забере землі села, влада позакриває сільські школи тощо.

“Мені ще нововолинців треба вмовити та переконати, що об’єднання з селом – це вигідно”, – сказав мер.

Він зупинився на питаннях торгівлі у невстановлених місцях та недобросовісних базарників, які не хочуть встановлення біотуалету біля стадіону.

“Коли біотуалет хотіли встановити, базарники сказали:

-Ми не пустимо.

-А куди ж ви ходите? Під гаражі та забори?

-Ні, ми ходимо на стадіон, платимо там внески.

-Тоді звідки береться те все, що мені люди показують. То хтось прийшов з тих відвідувачів і це наробив?

Тому нам треба дійсно треба, – плавно перейшов до філософії міський голова, – щоб у нас було верховенство закону, а не верховенство справедливості, бо справедливість у кожного своя”.

Це був не просто звіт міського голови, а звіт перед людьми, які стоять з ним пліч-о-пліч. Сапожнікову не соромно стояти за трибуною і дивитися їм в очі, говорячи такі речі.

Інтернет-видання “БУГ” закликає шанувальників Віктора Борисовича підтримати мера у коментарях.




коментарів: 17
  1. Віктор Борисович бреше, як завжди. За невиконання рішення ЛЬьвівського апеляційного суду (у який він сам подав) обласна Виконавча служба оштрафувала його на 5 100 грн. Маю офіційні документи. Як не соромно чоловікові і довголітньому керівнику міста? І це ще далеко не кінець! Як і не закінчення моїх судових позовів.

  2. Вікторові Борисовичу-наш респект та повага. А ось шановний пан Анатоль елементарно зазрить успішій в житті людині!

    • Та чому заздрити? Людина забрехалась- далі нікуди А ви йому “респетуєте” Яке підприємство він спас від руйнації? Оснастку, бавовняно-прядильну фабрику. залізо-бетонні заводи? А де подівались садочки? 7 “дуп” сидять в прокуратурі А в садочках по 30 і більше діток в молодших групах А ось за себе нешановний мер не забув зі своїми друзями Їх кошти на депозитних рахунках ростуть. як гриби в осінньому лісі. Навіть дружина мера, яка все життя пропрацювала на учительській ставці. має пенсію більшу, ніж шахтар А про депозити. страшно говорити. А пан Анатоль- молодець Не все те щастя. що в гаманці Проте совість чиста

  3. Дивлюсь на невелику кількість присутніх і ввижаються мені баранячі морди, замість людських обличч. Якими потрібно бути особисто відданими за персональною ознакою, щоби прийти у ту залу. Якими нагородами і майном бути нагородженими, щоб бекати, а потім мовчати, аплодуюючи та дивлячись на найбільш нахабного і цинічного брехуна міста? Слава баранам! Із шкур котрих виробляють мембрани на бубни, на яких потім, вибивають “крещендо” та дріб слави злодіям і корупціонерам.

    • коли нема чого сказати розумного, то можно і пообзиватися… не стримуйте себе, може полегшае…

    • а чого там молоді робити? ви пригадайте свої молоді роки, ясна річ що про дівок та кабаки думали

      • Кожен мыряэ по собі! Одразу по стилю і видно, що Вам – тільки оті “кабаки” та “дівки”… бо нормальна молодь завджи знала собі ціну!

  4. дуже цікаво, а де і на ” що він і надалі докладатиме всіх зусиль, щоб змінити Нововолинськ на краще”?…промисловість за 20 років роботи знищена, житловий фонд не поновлються, або для своїх, доріг нема і т.д. Є ще приватний бізнес!!! Памятників нема, про свою роботу!!!( хоча завуальовані є)Це поле для роботи. Є ще ідеї…

    • Немає пам*ятників? А зруйновані ізакриті підприємства-це пам*тники? А радянський асфальт з ямами,що ще є -не пам*ятник?А дерева,ровесники Нововолинська,які ніяк не можуть привести до *нормального* вигляду-це не пам*ятники?А люди,яким це подобаюється -це не пам*ятники?….І так на кожному кроці…Ще довго буде ця пам*ять ікатись.

  5. а про садочки – взагалі нагадало збори в школі №№ … , де на запитання батьків відповідь була така: друга зміна не подобається?- то переводьтеся в інші школи, он на 5-му недобор…. Портфелі важкі в дітей, книг багато? – то скажіть хай їх так не напихають, або возика купіть…. от і тут – ну і без штор могли би бути… та що там, – і без іграшок, і без ліжечок, і без їжі, та й взагалі могли б без садочків обійтися!

    • Пані “Зла”! Вони – директори шкіл та керівники управління освіти міста, не мали права так відповідати. Згідно “Закону України про шкільну освіту” персонал позбавлений: відмовляти батькам у прийомі учнів до шкіл, проводити іспити знань майбутніх першокласників і психіатричні експертизи, перевіряти матеріальне становище батьків, вимагати благодійні внески на розвиток шкільнихї установ і так далі. Скільки буду товкти: Читайте Українські закони і Конституцію!

  6. Хто вірить в ту сапожніковську брехню ????? Тільки ті, кому вона потрібна, зате гарно і спокійно, можна відмивати грошенята, а нововолинці з лапшою на вухах і надалі будуть голосувати за сьогоденого мера-спагетчика

  7. НОТАТКИ ПРО ЗВІТ МЕРА. І ЩЕ ДЕЩО.

    Запитання до мера щодо А. Бідзюри та Н. Камишнікової були мої. Тому далі мій коментар. На перше запитання – чи буде мер виконувати рішення суду – інформація про розподіл земельних ділянок і комунального майна повинна бути публічна – він відповів, що буде виконуватись, але потрібне ще одне рішення суду. Наскільки мені відомо, виконавча служба Волині оштрафувала Нововолинський виконком ( не мера?!) на 5100 грн. за невиконання рішень Львівського апеляційного суду.

    На запитання – чи буде мер звертатись до суду з позовом на Н. Камишникову для захисту своєї честі і гідності (мова йшла про статтю «Скандальні кайданки») – він не дав відповіді. Хоча в нього в цьому є досвід. 10 років тому він звертався з позовом проти В. Коптюка, Ф. Свідерського, Є. Кліндухова, і вони були оштрафовані. Сума штрафу мені невідома.

    Недавно мені прийшлося розміщати на Нововолинських сайтах статтю «Майстер мімікрії – це моральний портрет мера. Добавлю ще один штрих. З 1994 по 1996 рр. мер був першим заступником у мера-рухівця П. Присяжного. (Чому його «з’їли» – читайте друге видання «Нововолинськ: історія в національно-демократичному та духовному вимірах 1989-2000 рр.») Тоді перший заступник мера відповідав скаржникам і критикам по-крачуківські – «хотіли незалежної України – маєте». Інтернет-сайтів тоді ще не було. Видавались 2 газети – «Робітничий голос», орган МК КПУ (редактор І. Лісовий) та «Народна Рада» (редактор В. Чайковський). Чому «з’їли» газету «Народна Рада» – також читайте у названій вище книзі. Незнання історії не звільняє від відповідальності.

    Зосим Колбун, першорухівець, краєзнавець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер