<

Про шахти, перезавантаження виконавчих органів та формування стратегії розвитку Нововолинська, – Карпус в ефірі 12 каналу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 19.02.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарі 3

Про шахтарське питання, розвиток і перспективи Нововолинська 19-го лютого в ефірі 12 каналу говорили із міським головою Борисом Карпусом.

Політик і громадський діяч Сергій Григоренко обговорив із гостями студії актуальні питання Волині. Голова Нововолинської громади дав відповіді на запитання, які пролунали до нього. Зокрема, говорили про наступне.

Чи є перспектива розвитку волинських шахт?

— Як мешканцю Нововолинська, хотілося б, щоб більше розвивалося підприємств, люди мали роботу, а податки наповнювали міську казну. Як міський голова, хотів би розвінчати кілька міфів. Жодна із діючих шахт не знаходиться на території громади, ми не отримуємо жодної копійки в місцевий бюджет. ПДФО йде в Поромівську та Литовезьку ОТГ. Але в цій ситуації ми зацікавлені, щоб шахтарі вчасно отримували зарплату, адже левова частка працівників проживає в Нововолинській громаді.

У волинських шахтах – величезні запаси вугілля. Та держава не зацікавлена в розвитку копалень. Постійно змінюються Міністри енергетики, за останніх 8 років жоден із них навіть не приїхав на шахти Волині. Депутатський корпус міської ради та нардеп Ігор Гузь постійно пишуть звернення, аби захистити інтереси шахтарів.

Запит на зміни. Які пріоритети в розвитку Нововолинська?

— Дуже багато в нас є амбітних планів. Ми молоде, жваве місто, однак найбідніше. Показник податків на душу населення – 3 700 гривень. Майже всі кошти йдуть на виплату зарплат та оплату енергоносіїв. Та в нас поряд із цим величезні плани. Ми активно співпрацюємо з обласним та державним бюджетом. На лютневій сесії будемо приймати 10 млн гривень державної субвенції на ремонт чотирьох доріг. Більше мільйона з міського бюджету виділяємо на поточний ремонт доріг, два закладаємо на співфінансування ОСББ.

Три проєкти плануємо реалізувати в сфері енергозбереження та термомодернізації. Мій амбітний план – це написання стратегії розвитку Нововолинська, щоб зрозуміти, куди ми рухаємося, як себе ідентифікувати. Це важкий та довгий процес, на який піде близько року.

Ми є членами асоціації енергоефективних міст, підписали угоду мерів, виграли європейську енергетичну відзнаку, налагодили співпрацю з НЕФКО. Встигли це зробити вже у цьому році. Загалом новий склад ради уже провів три засідання сесії, члени виконкому – 6 засідань. Ми працюємо дуже динамічно.

І найголовніше – з 1-го березня відбудеться перезавантаження управління апарату виконавчого комітету міської ради. Нам потрібні амбітні люди, які готові працювати. Потрібні земельники, архітектори, люди, які вміють писати проєкти, юристи. Всіх тих, хто готовий розвивати Нововолинськ, запрошую в свою команду. Моє завдання – зробити максимально престижною роботу в виконкомі, щоб туди хотіли потрапити.

Чи будуть розслідуватися ймовірні зловживання попередньої влади?

— Розпочинаємо аудит всіх комунальних підприємств. Під час того, як ми робимо аналіз, отримуємо багато матеріалів. Впевнений, цим будуть займатися правоохоронні органи. Я особисто займаюся розвитком міста.

Чи впоралися комунальники Нововолинська у боротьбі з негодою? Які були проблеми?

— Мені здається, що проблеми були не лише в містах України, а і в Європі. У нас випала подвійна місячна норма опадів. Важко було працювати із тим автопарком, який не модернізувався роками. Нововолинськ та селище Благодатне – це 92 км доріг, плюс додалося 43 км доріг сіл. Ми залучили до боротьби зі снігопадами і приватні підприємства, щоб швидше справлятися із розчисткою.

Були моменти, коли не могли доїхати до сіл, реагували на критичні ситуації. Була навіть домовленість про БАТ, який мали задіяти для розчистки доріг, однак підприємці пробилися до сіл. Проблеми виникли і з прибиранням внутрішньобудинкових територій, за які відповідають УЖК. В них також трактори 80-х років.

Також проблемним було питання зі сміттям, не розчистили вчасно сміттєві майданчики. Відповідальні особи отримали догани, були проведені відповідні бесіди, а недоліки ліквідовують.




коментарів: 3
  1. Чи будуть розслідуватися ймовірні зловживання попередньої влади?
    — Розпочинаємо аудит всіх комунальних підприємств. Під час того, як ми робимо аналіз, отримуємо багато матеріалів. Впевнений, цим будуть займатися правоохоронні органи. Я особисто займаюся розвитком міста.

  2. Підтримую Бориса, бажаю йому і його команді успіхів. Стихія неприємно, але ж розчищаються дороги і смітники.

  3. Але від з/п шахтарів, хоча вони не Ваші, залежить сплата комуналки, наповнення внутрішнього ринку. І чому це ми найбідніше? З таким оптимізмом ми далеко не заїдемо!
    Піде близько року, щоб Вам зрозуміти, куди ми рухаємося, як себе ідентифікувати. Не треба року я Вам і так скажу на с очікує ПОВНА ЖОПА, якщо і далі так піде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер