<

Про розвиток міста та плани на наступний рік: Ігор Гузь виступив перед депутатами Нововолинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:00 | 27.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2212
/ коментарів 25

26-го листопада на засідання 9-ої сесії Нововолинської міської ради завітав народний депутат України Ігор Гузь. Він поділився з депутатами візією щодо розвитку міста на наступний рік, прозвітував про свою роботу спрямовану на розвиток Нововолинська за останній рік та вислухав пропозиції та запитання.

У 2021-му році з коштів державного бюджету нардепом було залучено майже 15 млн гривень для Нововолинська. Кошти пішли на різноманітні об’єкти за узгодженням міського голови Бориса Карпуса.

Пріоритети для розвитку міста були закладені у виборчій програмі Бориса Карпуса, тому нардеп спільно з обраними депутатами міської ради рухаються згідно цього плану.

Спортивний комплекс біля кожної школи

Ігор Гузь домовився з Андрієм Герусом про будівництво спортивного комплексу біля 8-го ліцею. На його будівництво виділено понад 6 млн гривень.

Нардеп спільно з міською радою планують щороку біля кожної зі шкіл будувати оновлений спортивний комплекс, де б охочі могли зіграти у баскетбол, футбол та настільний теніс.

“В першу чергу потрібно працювати над майбутнім молоді, над її дозвіллям, аби побороти проблеми алкоголізму та наркоманії, що існують не лише у країні, але й, зокрема, у Нововолинську”, – зазначив Ігор Гузь.

Меморіал загиблим воїнам АТО

Пам’ятник присвячений воїнам АТО, що загинули у російсько-українській війні, та Героям Майдану буде збудовано у Нововолинську.

Через певні труднощі монумент будуть встановлювати наступного року. Але роботи з облаштування території (озеленення, вкладення бруківки та встановлення освітлення) буде розпочато ще цьогоріч.

“Місце для монумента узгоджено з родинами загиблих, тому наше завдання гідно вшанувати людей, які загинули за Україну”, – додав нардеп.

Реконструкція та ремонтні роботи на Нововолинському міському озері

Масштабний проєкт буде вартувати 30-35 млн гривень.

Роботи розпочнуться з «зеленої» зони (новими доріжками, освітленням, лавками, мангалами, Wi-Fi-зоною, вбиральнею) та розширенням стоянки. Для робіт з держбюджету уже виділено 1,5 млн гривень.

“У секунді розробити такий масштабний проєкт та закінчити ремонтні роботи не вийде. Ми починаємо рухатись з зеленої зони, а надалі роботи почнуться зі спортивної зони”, – сказав Ігор Гузь.

Сучасний сквер за торговим центром «FORest»

За ТРЦ «FORest», за підтримки нардепа Ігоря Гузя та спільно з підприємцем Юрієм Сиротюком, розпочались роботи з облаштування нової зони відпочинку.

У планах нардепа кожного року будувати новий сквер у Нововолинську. Ігор Гузь зазначив також, що потребує оновлення територія за Палацом культури та місце, яке називають «козлячим парком».

1,3 млн гривень було виділено на майбутній сквер поблизу торгового центру у Нововолинську.

Нагадаємо, ескіз майбутнього скверу було узгоджено з нововолинцями.

Екоподвір’я на території ліцею №7

Нещодавно Гузь зустрівся з директором Нововолинського ліцею №7 та обговорив питання облаштування території пришкільного майданчика, що стане сучасним місцем для проведення уроків та відпочинку.

Для цієї території було виділено 1,3 млн гривень, роботи вже розпочато.

“Вчителі зможуть проводити уроки для дітей на вулиці. Учні та працівники навчального закладу матимуть можливість залишити велосипед біля школи, а батьки зможуть у комфорті почекати дітей із занять”, – зазначив нардеп.

Узгоджено, що дана територія буде доступна усім жителям міста, адже зачинятись не буде.

Нагадаємо, після закінчення будівельних робіт з утеплення фасаду ліцею, постала нагальна необхідність відремонтувати подвір’я. З цим питанням зверталися до народного депутата.

Створення муніципальної варти у Нововолинську

Як розповів депутатам Ігор Гузь, створення та робота муніципальної варти у Нововолинську допоможе змінити місто і прибрати максимально різноманітні порушення благоустрою міста.

Офіс муніципальної варти, що буде розташований на вулиці Святого Володимира, планують відремонтовано до кінця року. На роботи було виділено 1 млн гривень держсубвенції, також буде придано службовий автомобіль для мобільної роботи муніципальної варти.

“Муніципальна варта тісно співпрацює з поліцією, тому на мою думку, це позитивно впливає на безпеку та порядок в місті”, – додав нардеп.

Ремонт адмінбудівель у Грядах, Грибовиці та Благодатному

На капітальний ремонт адміністративних будівель у Грядівському старостинському окрузі виділено 735 тисяч гривень.

У Тишковичах також буде відремонтовано харчоблок та клуб. Замінено усі вікна в школі та дитячому садку у Низкиничах.

“Ми відвідали та поспілкувались з мешканцями та старостами сіл, хочемо, щоб вони відчули те, що доєднались до Нововолинська та у них теж відбуваються зміни”, – сказав Ігор Гузь.

Після виступу Ігор Гузь вислухав пропозиції депутатів, вони в основному стосувалися доріг, спортмайданчиків, та відповів на їхні запитання.




коментарів: 25
  1. проект скверу біля фореста “УЗГОДИЛИ” з мешканцями один , а по факту реалізують інший !!! буде не зелена зона а бетонна зона

    • Була ж зустріч і з головами ОСББ, і з усіма незадоволеними.
      Все погоджено.
      Сам там був

      • Я голова сусіднього ОСББ !!! То з ким ви погоджували ПАРКОВКУ на 10 машин ? коли була довленність на 4 ,,,, пообіцяли одній мешканці вхідні двері поміняти . На попередніх громадських слуханнях було приблизно 50 мешканців всі проголосували за оновленний ПАРК !!!! /зелена зона/ , а не ПАРКОВКУ на 10 авто , коли в будинку 4 машини. Так що ви просто надурили людей.

  2. Ну, нарешті! За благоустрій “козячого парку” я боровся впродовж 22 років з попередньою місцевою владою Нововолинська. Тепер – головне, не забувати про обіцяне. Я знаю, що таких занедбаних об’єктів у нас – гать гати! Проте, це все для людей – виборців міста та їхніх дітей. Отже, стартуємо!

  3. В Нововолинську збудують аеропорт. Рейси до Києва, Берліна, Ріо де Жанейро привезуть до міста тисячі любителів шахмат і будуть проводитись міжнародні шахматні турніри … Коли в Нововолинську зроблять якісний ремонт доріг?

  4. 1,3млн гривень виділили( хто виділив? Пишіть щоб ясно було)
    То Сиротюк не за свої гроші робить парк біля Фореста????

  5. 1,3млн гривень виділили( хто виділив? Пишіть щоб ясно було)
    То Сиротюк не за свої гроші робить парк біля Фореста????

    • Все з держбюджету. Про це написано в другому абзаці.
      Щодо Форест-парку – 1,3 млн держсубвенція, також фінансово долучиться Сиротюк.

  6. Дійсно! Зробіть краще якісний ремонт доріг. А то на тих скверах і спортмайданчиках тільки гроші відмиваєте.

    • В нас на вулиці зробили дорогу. Ми задоволені. Марка Вовчка. Ходили і добились. А ви сидіть і вам нічого не буде )

  7. Герус міг би напрягтись і дати щось для ліцею де вчився! Він вчився в одному класі з моєй кумою

  8. Облаштуйте, заасфавальтуйте краще біля житлових будинків прибудинкові територіі та під’ізди до них, бо вони знаходяться в жахливому стані. Беріть за приклад місто Володимир, де дійсно відчувається рука господаря.

  9. Операторша, ти знову серед зали стоїш і увагу на себе зтягуєш?
    Я ж тебе вже вчив: якшо оператор хоче вважатися професійним, його не має бути видно. Тим більше з сучасними то причандалами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа