<

Про рішення важливої сесії у Нововолинську розповіла секретар міської ради Олена Шаповал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 7.10.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1567
/ коментарі 2

На сесії Нововолинської міської ради 24-го вересня депутати прийняли 187 рішень, які стосуються важливих питань життєдіяльності міста. Про них розповіла у студії БУГу секретар міськради Олена Шаповал.

Зокрема, вона проінформувала про те, як вирішується питання з виділенням земель учасникам АТО, розповіла про реформу сфери ЖКО у місті, про «новинки», які очікують на місто у зв’язку з додатковими фінансовими надходженнями до бюджету. Окрім цього, говорили й про новообраного заступника міського голови Миколу Пасевича, який керуватиме житлово-комунальною сферою.

Олена Шаповал зазначила, що серед головних питань сесії був розподіл додаткових 6 мільйонів гривень, які громада отримала завдяки перевиконанню місцевого бюджету. За її словами, більшість з цих коштів спрямували на комунальну сферу. Окрім цього, як повідомила заступниця мера, ще 6 мільйонів гривень громада отримала на соціально-економічний розвиток за підтримки народного депутата Ігоря Гузя.

“На сесії ми додатково виділили кошти на придбання меблів та обладнання для Територіального центру соціального обслуговування, мультимедійного обладнання Дитячій школі мистецтв, капітальний ремонт освітлення вулиці Незалежності в селі Низкиничі, капітальний ремонт прибудинкових територій на вулиці Гагаріна та мікрорайоні Шахтарському 12, на дитячий спортивний майданчик, який встановлять на перехресті вулиць Лесі Українки та Ціолковського.

Також кошти передбачили і на ремонт адмінбудівель в селах Гряди і Грибовиця, благоустрій скверу, що на Св. Володимира, реконструкцію парку біля міського озера та ряд інших важливих питань, які значно покращать благоустрій нашої громади та життя наших мешканців”, – розповіла Олена Шаповал.

Також під час розмови у студії БУГу йшлося й про проблемні питання, які не вирішувалися роками. Зокрема, виділення земельних наділів учасникам АТО. Так, Олена Шаповал визнала, що ситуація в громаді з цим – дійсно була невтішна. Бо майже всі землі уже роздані. Однак, вона запевнила, що в мерії працюють над вирішенням цього питання.

“Майже всі землі вже роздані. Це стосується і сільських громад, і Нововолинська теж. Але ще сотні заяв від атовців з проханням виділити землю під будівництва, сільськогосподарські роботи й садівництво наразі зареєстровані в ЦНАПі.

Міський голова працює над вирішенням цієї проблеми. З його ініціативи 29-го вересня відбулася зустріч з представниками земельного відділу й керівниками усіх депутатських франкцій. У результаті цієї наради було прийнято рішення виділити воїнам АТО земельну ділянку, довжиною орієнтовно 10 гектарів під забудову”, – зазначила Шаповал.

Окрім цього, заступниця міського голови розповіла, що цьогоріч розпочнуться роботи зі створення відпочинкової зони на території міського озера. До кінця року планують облаштувати парковку, зону та пішохідні доріжки. На ці роботи спрямують 700 тисяч гривень, які місто отримало за сприння нардепа Ігоря Гузя.




коментарів: 2
  1. Якa миленька жypналістoчка.
    Нaдіюсь то не ти стiльки пoмилок у тeкстах, бyває, poбиш?

  2. Квитанції з сумою оплати за газ і за опалення покажуть ефективність 187 важливих рішень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер