<

Про пуск шахти №10 заговорили у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 19.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Незважаючи на нинішні негаразди у вугільній галузі міста, які були обговорені на засіданні громадської ради минулого четверга, таку оптимістичну думку висловив заступник директора передпускової дирекції шахти № 10 Василь Святинчук.

Міський голова Віктор Сапожніков розповів про своє бачення виходу з кризових моментів, які склалися на шахтах міста. Занепокоєний певними непорозуміннями, які виникають між шахтарськими колективами, розподілом їх на кілька профспілок, що не сприяє згуртованості. Шахтарі вже сьогодні повинні оперативно знаходити шляхи як рятувати від закриття свої підприємства, бо тенденція до закриття нерентабельних шахт іде з Європи і останні з них уже закривають в Польщі. Тому потрібно брати досвід кращих (шахта «Надія»), брати шахти в оренду, шукати інвестора, того, хто може приватизувати. Своїм першочерговим завданням міський голова вважає відновлення у держбюджеті 2016 року рядка про фінансування шахти № 10, а також про виділення із коштів на реструктуризацію фінансів на зарплату гірникам, – пишуть на сайті міськради.

Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Федір Богдан поділився думками стосовно приватизації копалень, способів збільшення вуглевидобутку, а такі можливості є, ще у вересні надійдуть кошти, з яких біля шести мільйонів будуть направлені на погашення заробітної плати. Василь Святинчук мовив, що шахтобудівельники працюють, незважаючи на фінансові проблеми, націлені на здачу 400 метрів виробок, залагоджують питання з підрядниками й субпідрядниками, є надія, що цього місяця надійде ще 27 млн. грн. на підприємство. «Через хащі цінової політики, недофінансування, знаєте, проглядається пуск у дію шахти № 10, – оптимістично зізнався Василь Святинчук. – Це обнадіює, уявіть двометровий шар вугілля чекає виходу на-гора.»

Члени громадської ради звернулися до суб’єктів виборчого процесу дотримуватися вимог порядності, чесності під час виборів, а виборців визначатися своїми уподобаннями. Текст звернення друкується на 2-й стор. газети.

Начальник відділу управління праці й соціального захисту населення Валентина Бутеєць чітко проінформувала всіх стосовно пільгової політики держави. Зокрема, наголосила, що спекуляції тут недоречні, в управління нема ажіотажу з цього приводу. У місті більше 14 тисяч пенсіонерів, 8,5 тисяч з них було зроблено перерахунок з врахуванням середнього доходу сім’ї, це здійснювалося в автоматичному режимі. Дві тисячі шістсот пільговиків втратили право на соціальну пільгу, оскільки дохід перевищував певні нормативи. Через повідомлення їм, завдяки «гарячій» телефонній лінії їм було роз’яснено, що субсидія компенсує цю втрату. Більшість із зрозумінням це сприйняли, окремим було роз’яснено під час індивідуальної бесіди.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер