<

Про протидію торгівлі людьми говорили на семінарі у Нововолинському центрі зайнятості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 19.10.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти.

Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. З метою консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні 18 жовтня відзначається Європейський день проти торгівлі людьми, – повідомляє сайт міськради.

Для підвищення обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми та ризиків нелегального працевлаштування, в тому числі, за кордоном у Нововолинському міському центрі зайнятості організований інформаційний семінар, спрямований на роз’яснення та запобігання згаданих негативних явищ. Участь у заході «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» взяли фахівець з соціальної роботи Нововолинського ЦСССДМ Анжела Качан, начальник відділу активної підтримки безробітних Ірина Лимар та юрисконсульт Нововолинського міського центру зайнятості Тетяна Михалюк.
Анжела Качан ознайомила присутніх з поняттям «торгівля людьми», розповіли про форми та методи методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном.

Юрисконсульт Нововолинського міського центру зайнятості звернула увагу на ризики нелегальної тіньової зайнятості, види шахрайства при працевлаштуванні. Тетяна Михалюк наголосила, що трудові відносини між роботодавцем та працівником повинні будуватися на законодавчій основі, адже лише легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці.

Ірина Лимар, ознайомила присутніх про стан місцевого ринку праці та перспективи працевлаштування, умови праці, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, які користуються сталим попитом у роботодавців. Проінформувала про діяльність міжнародних організацій, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми, консульських установ України за кордоном
Також учасники отримали буклети що містить корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер