<

Про події Другої світової війни розповіли школярам Нововолинська під час “вахти пам’яті”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 7.05.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

“Минуле – в пам’яті палає, майбутнє в серці в нас горить”, – під такою назвою відбулась пам’ятна зустріч школярів із ветераними війни у Нововолинській центральній міській бібліотеці.

Все далі відходять грізні роки Другої світової війни. Але не згасає пам’ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. А особливо це стосується наших співвітчизників, адже Українські втрати стали найбільшими у цій кривавій трагедії.

У цьому році українці вперше вшановуватимуть пам’ять усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років та День перемоги над нацизмом разом з Європою та світом. У ті страшні роки разом з дорослими взяли  в руки зброю і діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. Неможливо передати навіть тисячну частку того, як воювали вони, виявляючи неабияку мужність і героїзм.

Працівники бібліотеки для присутніх підготували відеодобірку документальних кадрів Другої світової війни.

Власними спогадами про ті страшні події поділились ветерани війни Сватко Микола та Бусловський Василь.

Микола Захарович розповів, про те, що перші дні війни забрали життя його батька, двох братів та чоловіка дружини, проте він не здався і вистояв до кінця війни. Микола Сватко був поранений у голову та ногу, та й це не зупинило його – підлікувавшись він знову взяв у руки зброю. А 2-го травня він разом із радянськими військами взяли штурмом Берлін, 8-го – всіи повідомили, що війна закінчилась, 9-го у Празі радянські війська обіймами зустріли у Празі.

IMG_2971_tn
IMG_2974_tn
IMG_2976_tn
IMG_2977_tn
IMG_2982_tn
IMG_2997_tn
IMG_3002_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця