<

Про перші кроки після результатів виборів Борис Карпус розповів в ефірі 12 каналу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:46 | 5.11.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Борис Карпус, який переміг на місцевих виборах у Нововолинську, що відбулися 25-го жовтня, розповів про своє бачення його перемоги, причини низької явки на виборах, кадрові зміни у місті та перші завдання, які він планує виконувати на посаді міського голови.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Борис Карпус зазначив, що ще перед виборами знав про низький рейтинг його конкурента Віктора Сапожнікова.

“За 5 днів до виборів я отримав результати соціологічного опитування, які показали, що перемагаю чинного міського голову Нововолинська. Ми провели 5 таких опитувань упродовж виборчої кампанії і з’ясувалося, що у пана Сапожнікова дуже високий антирейтинг”, – йдеться у дописі.

Здивувала переможця місцевих виборів у Нововолинська низька явка виборців на дільницях 25-го жовтня. Проаналізувавши, стало зрозуміло, що люди тотально розчаровані владою в Києві й на місцях.

Причин цьому багато і це очевидно.

Про свої перші кроки після результатів виборів він розповів в ефірі «12 каналу».

Коротко про головне.

“У міську раду ми зайшли потужною командою «За майбутнє» – 14 депутатів із 34. Це ті люди, які прагнуть змін для міста, хочуть бути співучасниками правильних кроків задля розвитку громади.

Люди голосували за нас бо, по-перше, я не нова людина в політиці, не є новим обличчям. З 2006 року двічі поспіль був депутатом Нововолинської міськради. А вже з 2015 року – помічник народного депутата Ігоря Гузя і пройшов із парламентарем по кілька разів усі двори міста, побували в установах і організаціях. Тобто, був постійно на політичній авансцені. Щоразу депутат звітувався за свою роботу, а я говорив про власну візію розвитку Нововолинська”, – пише Борис Карпус.

Новий мер Нововолинська стверджує, що депутати з п’яти інших політсил заявили про бажання співпрацювати з новим міським головою.

“Спілкувався із представниками усіх 5 політсил. Ми хочемо бути політиками нового формату – демократичнішими, відкритішими. Бо коли ми у 2010 році приходили до міського голови і говорили про роботу комісій, діяльність міської ради, то нас не чули і це був неправильний підхід”, – йдеться у повідомленні.

Наразі ведуться перемовини про склад міського виконкому та хто займе керівні посади у Нововолинську.

“Ведемо процес підбору кадрів і під час другої сесії нового скликання затвердимо штатний розпис, склад виконкому. І це буде «мозок» – люди, які працюватимуть на благо громади, яким буде боліти питання міста.

Деякі люди, у нашому розумінні, мали би піти. Тобто, не тільки міський голова, а й його команда мала б піти на заслужений відпочинок – керівники житлово-комунального об’єднання, керівник центральної міської лікарні, теплокомуненерго, заступники, радники міського голови. На їхнє місце мають прийти нові люди, з новим баченням та енергією та системним мисленням”, – зазначив новий мер.

Борис Карпус бачить розвиток міста на прикладі трьох великих стовпів. Перший – це ті бачення, які близькі кожному нововолинцеві: майданчик на подвір’ї, якісне асфальтування, освітлення, безпечне місто, гарний парк, озеро. Це є в його програмі й це питання видатків. Другий – треба працювати, щоб розуміти, де взяти ресурси на ці видатки. Третій це – стратегія розвитку. Можливо, останнє не дуже цікаво для пересічного громадянина, але точно важливо для управлінця, депутата. Всі повинні знати, куди бігти, щоб порахувати, яким Нововолинськ має бути через 5, 10 років.

Обговорив новий мер і одне з “болючих” питань міста – шахти.

“Нововолинськ побудований для того, щоб обслуговувати шахти – це факт. У ньому проживає багато людей, які раніше працювали на шахтах або мали до цього стосунок. Але на сьогодні, насправді, дохідна частина бюджету не формується від їх діяльності. Тобто, це мізер – 3-4%. Нам приємно і ми горді від того, що називаємося шахтарським містом, та заради справедливості треба сказати, що місто живе з абсолютно інших надходжень”, – зазначив він.

Місто живе з податків у тому числі комунальних підприємств, установ і організацій, які належать до відання міськради. Тут треба реформи, переформатування, упровадження електронного урядування, діджиталізація. І це не тільки спрощення роботи усіх процесів, але й комунікація з мешканцями і власне апаратом.

У Нововолинську є індустріальний парк – 20 га землі. Уже повністю підготовлена документація і надано статус цій землі на рівні кабміну.

“Ми хочемо залучати в Нововолинськ людей, які будуть створювати нові робочі місця. При чому розуміємо, що це буде надскладно зробити в період пандемії, в період закритості кордонів, тому крутитимемося в Україні, щоб залучити внутрішнього інвестора.В органу місцевого самоврядування є можливість “переставляти ноги” всім держслужбовцям, щоб не було затримки з процедурними питаннями. І так ми будемо працювати з інвестором, щоб максимально допомогти йому зайти, а не створювати перешкоди”, – резюмував Борис Карпус.




коментарів: 2
  1. В котрий раз переконуюся, наскільки наші люди неосвічені , яким у вуха доносять інформацію і вони, як стадо овечок вірять в її правдивість. Пишучи коментарі на сайтах та фейсбуці не вміють дякувати, а лише критикувати і виписувати свій негатив. Так, дійсно дуже круто змінювати систему, але це потрібно робити, коли за плечима в тебе профільна освіта, багато років праці і досвід! Змінювати кадри потрібно не просто людьми, які вміють гарно говорити, а професіоналами в тій чи іншій галузі. Хто б не прийшов до влади, кого б не призначали на керівні посади -всім не вгодиш НІКОЛИ. На мою думку, щоб звільняти людину, треба спочатку знайти йому достойну заміну.
    А ще я вірю в молодих, ініціативних та прогресивних, але коли це підкріплено знаннями, зв”язками, повагою, досвідом та практикою перевіреною роками. А коли ти лише карта в колоді, де керують інші тузи, то-це дуже складно. Але будемо надіятися на прекрасні зміни, адже надіями і сподіваннями живе більшість українського народу.

  2. Старі “професіонали” громаду не влаштовували, бо зажерлися і знахабніли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа