<

Про охорону шахти №10 “Нововолинська” знову забули. “Бізону” винні майже 2 мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 6.09.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Інтернет-видання “БУГ” раніше повідомляло про охоронну фірму “Бізон”, працівникам якої не виплачують заробітну плату з червня 2014 року. Станом на сьогодні заборгованість складає 1 мільйон 850 тисяч гривень.

Охорона відповідає за будь-які матеріали, завезені на територію шахти. Договір між замовником ДП “Дирекція по будівництву об’єктів”, генпідрядником ПАТ “Укрзахідвуглебуд” та ДП Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська” був укладений, коли починалося будівництво копальні. За ним охороні платить генпідрядник, тобто “Укрзахдвуглебуд”, та у дольовій участі передпускова дирекція шахти.

“Про це знав колишній директор Солоп, і відшкодовував кошти, Рак відшкодовував, тільки Кожушкін не вважає за потрібне це робити. У нас нема з чого платити податки. Керівництво охоронної фірми протягнуло два роки, виплачуючи свої кошти. Заборгували податковій. Відсудили 60 тисяч, за які охорона встановила камери відеоспостереження на території копальні. Є рішення суду в Червонограді, натомість грошей ніхто не повертає. На сьогодні питання платити охороні взагалі не стоїть перед керівниками”, – розповідає директор “Бізону” Віталій Бувін.

На сьогоднішній день ніхто з трьох керівників – Надолинний (замовник), Бесага (генпідрядник), Кожушкін – не дають відповіді охоронній фірмі про те, коли будуть перераховані кошти на зарплату.

Пацівникам десятої шахти обіцяють виплатити заборгованість і кажуть, що операції з перерахування фінансів здійснюватиметься найближчим часом. Нещодавно у Червонограді було прийняте рішення, що відповідно до актів виконаних робіт із виділених грошей працівники шахти №10 “Нововолинська” отримають 10 мільйонів 360 тисяч, а генпідрядник – 1 мільйон 300 тисяч гривень. З цих сум треба віддати заборгованість працівникам “Бізону”. Директор копальні Сергій Кожушкін пояснює: шахта грошей не заплатить, бо у неї нема прямого договору з охоронною фірмою.

Директор Віталій Бувін не може подати в суд, бо рахунок підприємства заарештовано. На його звернення про виплату заборгованості традиційно приходять відповіді: нічого охоронному підприємству не винні.




25 Квітня, Четвер