<

Про нововолинські шахти розмовляли у Міненерговугіллі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:04 | 15.12.2014 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Питання закриття шахти № 1 “Нововолинська” та припинення фінансування шахти № 10 “Нововолинська”  було підняте на раді голів НПГУ та у Міненерговугіллі.

Нещодавно новий міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що шахта №10 «Нововолинська» нерентабельна. Певне, тому у програмі розвитку галузі на 2015 рік на її будівництво не передбачено коштів. Незалежна профспілка гірників України не погоджується з такою позицією урядовців, і боротиметься за добудову цієї і збереження інших шахт.повідомляє Конфедерація вільних профспілок України

Голова НПГУ Михайло Волинець під час розгляду у Міненерговугіллі програми розвитку вугільних підприємств на 2015 рік також підіймав питання фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська» й збереження копальні №1 «Нововолинська». За це ж ратує й міський голова Нововолинська, який також приїжджав до Києва.

«НПГУ вимагає відміни наказу екс-міністра Юрія Продана про ліквідацію шахт, а потім у робочому порядку розгляду плану розвитку вугільних підприємств, – зазначив Михайло Волинець. – Зверніть увагу, що  37 шахт планують приватизувати, 32 – закрити, а 24 – поставити на суху консервацію. Тобто мають ліквідувати 56 копалень. Абсурдно те, що уряд контролює 37 шахт, з яких 17 – не працюють, а закрити хоче 56. Кабмін що збирається кожну шахту закривати двічі?!».

Раніше, 10 грудня, відбулася зустріч шахтарів Львівщини та Волині з першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Юрієм Зюковим. На ній розглядалася програма розвитку вугільних підприємств регіону на 2015 рік.

«Без жодних консультацій та без попередження трудового колективу міністр видав наказ про закриття шахти №1 «Нововолинська», – пояснив голова НПГУ. – Але 10 грудня Юрій Зюков пообіцяв, що цей наказ буде відмінено. Проведуть консультації, пройдуть усю процедуру розгляду даного питання в робочому порядку і лише після цього приймуть остаточне рішення. Перший заступник міністра дав відповідні вказівки щодо цього відповідальним службам міністерства».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер