<

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням щодо загострення на Донбасі та визнання «ЛДНР»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:22 | 22.02.2022 / Нововолинськ /
Перегляди
1756
/ 1 коментар

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українського народу на тлі визнання Росією «Л/ДНР» та російської загрози.

Його опублікували вночі 22–го лютого.

Президент заявив, що Україна кваліфікує визнання Росією «Л/ДНР» як порушення суверенітету та територіальної цілісності. Всю відповідальність за наслідки у зв’язку із цим рішенням покладають на РФ.

«Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень у межах “Нормандського формату”», — наголосив президент.

Зеленський зазанчив, що Україна вже надіслала запит на термінове скликання Радбезу ООН. Також Київ скликає екстрений саміт «Нормандської четвірки», а ще проведення спеціального засідання ОБСЄ.

Президент додав, що «сьогоднішніми та завтрашніми можливими рішеннями Росія легалізує свої війська, які фактично перебували в окупованих районах Донбасу з 2014 року».

«Країна, яка вісім років підтримує війну, не може підтримувати мир, як вона це заявляє», — сказав Зеленський.

І зазанчив, що вже обговорив ситуацію з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом США Джо Байденом, прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, а також планує поговорити з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Дуже важливо побачити, хто наш справжній друг і партнер, а хто продовжить лякати Росію словами», — зауважив Зеленський.

Президент додав, що Україна віддана політико-дипломатичному врегулюванню конфлікту і не піддається на будь-які провокації. І наголосив, що зараз немає жодних причин «для хаотичних дій».

«Ми на своїй землі. Ми нічого і нікого не боїмось. Ми нічого і нікому не винні. І ми нічого і нікому не віддамо. І ми в цьому впевнені. Бо зараз не лютий 2014 року, а лютий 2022. Інша країна, інша армія, одна мета — це мир», — наголосив глава держави.




один коментар
  1. Ніт електроенергії з расєї та бялорусі! Ніт бізнесу з расєєю! І гастролям наших ‘щирих патріотів’ – теж ніт! !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер