<

Працівники Нововолинського ливарного заводу: “Через скандальне відео звільнили нашого колегу”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 9.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
25
/ коментарів 9

3-го червня працівники Нововолинського ливарного заводу повідомили, що у них на підприємстві масово звільняють людей. Це, можливо, пов’язане зі страйком, який провели робітники через низьку зарплатню.

Нагадуємо, 2-го червня на акцію протесту вийшли працівники Нововолинського ливарного заводу з вимогою підвищення їх заробітної плати. На страйку були присутні понад сорок працівників. На заводі призупинилося виробництво.

Заробітна плата окремих працівників підприємства становить 2600 гривень. Цього недостатньо, аби оплатити комунальні послуги та утримувати сім’ю.

IMG_5502-1
Розрахунковий листок

Журналістам “БУГу” повідомили, що ніяких змін у виплатах ливарникам керівництво не впровадило. Проте, більше 10-ти працівників було усунено через акцію протесту, влаштовану напередодні. Першим звільнили активіста Олександра Степанюка, який погодився висловити свою думку на камеру на інтернет-виданні “БУГ”. Саме через скандальне відео працівника, робочий контракт якого мав закінчитися у кінці червня, його передчасно розрахували. Керівництво, побоюючись судової тяганини, обґрунтувало, що причина звільнення – неявка без поважних причин на роботу. Хоча 2-го червня працівники Нововолинського ливарного заводу вийшли на акцію протесту, про який заздалегідь повідомили своїх начальників.

ацфафафа-768x432

Журналісти інтернет-видання “БУГ” зателефонували до Ігоря Чернявського, керівника підприємства. Його секретар повідомив: “Він не хоче з вами розмовляти і нічого коментувати не буде”.

За словами страйкарів, акція протесту для керівництва Нововолинського ливарного заводу – привід для звільнення працівників. Це допоможе уникнути болючої теми виплат зарплат. Якщо надалі управлінці усуватимуть робітників, то зовсім скоро їм доведеться йти працювати самим на виробництво.

DSC_6149




коментарів: 9
  1. Чернявський один із членів виконкому при міському голові і Сапожніков особисто рекомендував директора ливарки у виконком. Сапожніков несе повну відповідальність за проблеми на ливарному.

  2. Цей “сапожніковець” іще наробить справ. Олександре Стапанюк, зв’яжись зі мноою.

    • Фото деяких працівників зараз лежать на постах охорони на випадок запізнень і тд. Зпрацівників також вимагають пяснюючі за день страйку. Я також непроти з вами поспілкуватись конфіденційно, якщо це потрібно…

  3. Нововолинський ливарний завод – це осередок радянського союзу в Нововолинську. Керівництво заводу – самодури, особливо директор Доманський. На підприємстві ніхто не рахується з працівниками. Чернявський – це взагалі окрема історія. Інакше як крити всіх матами, розмовляти не вміє. Керівник з нього нікудишній.

  4. цікаво, скільки працівники вийшло на акцію і чому звільнених не підтримала решта?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця