<

Працівники шахти №10 “Нововолинська” вимагають справедливо зароблені гроші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 5.05.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 7

Гірники шахти «Нововолинська №10», яким заборгували зарплату за чотири місяці, прийшли під міську раду вимагати справедливості та чесно зароблених грошей.

“Шахтарям не виплатили заробленого за січень (50%), лютий, березень і квітень цього року, тому вони не можуть задовольнити навіть життєво необхідні потреби свої і своїх сімей, при цьому люди ще не отримали нових збільшених платіжних рахунків по комунальних послугах”, – розповів виконувач обов’язків голови профспілки вугільників шахти №10 “Нововолинська” Георгій Новосад.

Шахтарський мітинг організувався спонтанно, обурені гірники у складі декількох десятків рушили під стіни міської ради для висунення вимог міському голові. Віктора Сапожнікова на місті не було, адже він перебуває в Луцьку у відрядженні.

Колектив гірників вирішив проводити безстрокову акцію протесту та перекривати дорогу 7-го травня перед мостом через річку Західний Буг. На разі, триває оформлення документів для офіційного проведення мітингу.

За словами голови незалежної профспілки гірників України шахти №10 “Нововолинська” Василя Прадіда, під час III-го з’їзду, міністр Володимир Демчишин особисто повідомив, що із 1-го травня на копальню почнуть поступати кошти. Оскільки цього не відбулось гірники вирішили заявити про свої права та розпочати акцію протесту. Також від шахтарського колективу раніше був надісланий лист-звернення до державних чиновників, із проханням прискорити виплату заборгованості. На який не було жодної реакції.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада України виділила 400 млн гривень на погашення заборгованості з заробітних плат перед шахтарями.

IMG_2724_tn
IMG_2726_tn




коментарів: 7
  1. А чому їх так “багато”? Іншим грошей не треба? Ви б краще перекрили кисень “червоним профспілками”.

  2. Так “багато”, тому що хлопців відправили за свій рахунок до 20 травня “святкувати”, а “кантора” спокійнісінько ходить на роботу і їм ніякі мітинги не цікаві. І що ж це вони там обліковують і нараховують, коли шахта простоює?

    • А як за свій рахунок, то не треба добиватися для себе невиплаченої зарплати? Чи їм виплатили і відправили відпочивати? Вони вже не вийдуть на роботу? А як траси перекриють (хто ж це так їх навчив?) зарплата відразу ж буде?

  3. Клоуни,а Прадід чого бреше,від старого Прадід відмовитися не може,недаремно Пирогов його звільнив з роботи і ніжоден суд непоновив,гниль була і гниллю ти Прадід залишився.

  4. Тако, хлопці.
    Ви будете ото від затримки до затримки? Скільки? Постійно?
    Несерйозно(

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер