<

“Повідомив про порушення – отримав штраф за хибний виклик”, – мешканець Нововолинська про діяльність поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 4.09.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ коментарів 5

Мешканець Нововолинська Юрій Степанчук вважає, що правоохоронці несправедливо оштрафували його за хибний виклик. Чоловік повідомив працівників поліції, що дорожні знаки поблизу заправки “Окко” не відповідають закону, який змінює ПДР щодо руху по колу.

Поліціянти ж кажуть, що оновлені знаки  на момент повідомлення вже були встановлені, водій їх просто не побачив.

Нагадаємо, закон, який змінює ПДР щодо руху по колу, набув чинності ще 28-го квітня. У Нововолинську знаки, відповідно до нових правил, замінили лише в середині червня. За документом, перевага в русі на перехрестях, де організовано коловий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Раніше вони мали поступатися дорогою.

 Юрій Степанчук розповів, що інцидент трапився ще у травні.

“Їхали з дружиною із кладовища, що неподалік шахти №2. На перехресті біля заправки “Окко” помітив порушення закону ПДР про круговий рух. За кілька днів зателефонував на 102 та зробив повідомлення про невідповідність знаків. Наголошу: повідомлення, а не виклик. Дзвінок не був анонімним.

Приблизно за місяць правоохоронці навідались до мене, а могли ж просто зателефонувати, та повідомити про виправлення порушення.

Ми поїхали до того місця, де мали бути нові знаки. Я зауважив, що поліціянти рухаються зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину. Правоохоронці відповіли, що ввімкнули сині маячки.

Приїхавши до заправки, переконався у тому, що знаки змінили. І після цього на мене склали протокол за хибний виклик. Але ж це було повідомлення!”, – розповів чоловік.

Наступного дня, 25-го червня, чоловік навідався в поліцію, аби оскаржити протокол. Як розповів Юрій Степанчук, правоохоронці спілкувалися з ним неохоче.

“Казали, що я маю їхати в Луцьк та найняти адвоката. Заяву все ж таки взяли. Минули вже всі терміни розгляду справи, та хоча б якоїсь відповіді немає.

Повідомив про порушення – отримав штраф за хибний виклик. Не буду виплачувати 51 гривню принципово”, – додає чоловік.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” вирішили поспілкуватися з правоохоронцями, аби отримати коментар стосовно цієї ситуації. Головний поліціянт міста Андрій Литвин підтвердив, що такий протокол справді зареєстровано.

“Знаки були, водій їх просто оминув. Того ж самого дня, коли зафіксували повідомлення, правоохоронці поїхали з ним до заправки “Окко”, та показали,  що знаки встановлені. Тому й склали протокол за хибний виклик.

А щодо перевищення швидкості, то це неможливо. Швидкість завжди моніториться через планшети. Якщо є перевищення, то це відразу фіксується”, – розповів Андрій Литвин.




коментарів: 5
  1. Вже другий раз цю фізіономію на сайті бачу, а може дежавью.
    По справі, то дядько міг і сфотографувати, що не такі знаки стоять. А то це більше на якусь помсту поліції з йошо боку схоже.

  2. швидкисть вимирюеться показниками спидометра яки з заднього сидиння авто дуже добре видно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота