<

«Потрібен діалог, бюджет участі, відкритий список черговості ремонту доріг» – Борис Карпус про владу в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 11.09.2019 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Борис Карпус, який двічі був депутатом Нововолинської міської ради, вважає, що місцева влада потребує змін у підходах до роботи. Не вистачає діалогу, відкритості та громадських ініціатив.

У студії БУГу говорили з громадським та політичним діячем, активним мешканцем Нововолинська Борисом Карпусом. Він вважає, що останні вибори місцеві показали – Нововолинськ готовий змінювати докорінно владу та міського голову. Хоч мер Віктор Сапожніков, переміг, але набрав менше 20 % від тих, хто має право голосу.

“Потрібна зміна влади та поколінь, щоб місто жило та розвивалося”, – вважає Борис Карпус.

Бюджет участі

Борис Карпус розповідає, що є речі, які працюють і варто до них долучатися:

“Людина живе в Нововолинську, має ініціативу і хоче, щоб її реалізували – подає проєкт в міську раду. Далі рейтинговим голосуванням обирається переможець серед інших проєктів і за кошти міського бюджету реалізовується. Бюджет участі працює дуже довго в усіх містах, в тому числі сусідньому Володимирі Волинському. Чому б не створити таку ініціативу у нас?”.

Прозорий список черговості ремонту доріг

Дороги є проблемою всієї країни, в тому числі і Нововолинська. Борис Карпус вважає, що має бути прозорий перелік, розміщений з початку року на сайті міської ради, де кожен зможе побачити черговість ремонту. Щоб не відбувалося такого, коли приходить цільова група, яка цікава владі, до мера міста або його заступника, і асфальт з’являється там, де потрібно. У випадку, якщо приймається рішення про можливість співфінансування – тоді треба робити винятки, але регулювати і висвітлювати зміни в публічному списку.

“Є конкретна сума, на яку можна зробити певні дороги та список. І всі чемно чекають. Також потрібно повідомляти про можливість співучасті”, – говорить Борис.

З чого почати зміни в Нововолинську

Зміни почнуться, якщо буде діалог та комунікація. Влада, на думку Бориса, повинна постійно взаємодіяти з людьми та розповідати, шукати точки дотику.

“Коли влада закривається – це є болото. Так, люди не завжди хочуть довіряти та слухати, цим і користуються. Не завжди приймаються публічні рішення і не має бажання пояснювати, чому щось так, а не інакше”, – зазначає Борис Карпус.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер