<

Полеглі Герої та звільнена полонена: відбулась презентація патріотичного стінопису у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:54 | 18.10.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1213
/ коментарі 2

18-го жовтня відбулась презентація нового патріотичного стінопису біля лікарні у Нововолинську. Над доповненням ескізу художники наполегливо працювали від початку осені, згодом спільно вирішили віддати шану та зобразити портрети полеглих на фронті нововолинців.

На стінописі можна побачити Героїв з Нововолинська – Сергія Власюка та Тараса Харука. А також прикордонницю-кінолога з собакою Аліну Паніну, яку 17-го жовтня звільнили з полону.

На презентації патріотичного стінопису були присутні рідні полеглих захисників. Як зазначив на заході керівник Нововолинської лікарні Олег Шипелик, наші захисники, боронячи Україну, віддали своє життя, тому колектив лікарні не зміг стояти осторонь та вирішив віддати пам’ять військовим, створивши мурал.

Ескіз створювала викладачка Нововолинського центру професійно-технічної освіти Світлана Войтович, роботу виконали художники Павло Москаль з Житомирської області та Максим Плотніков з Харківської області.

Спочатку стінопис був спрямований на те, щоб нагадати мешканцям про важливість різних професій, які попри важкі події, працюють та допомагають людям. Та потягом терміну виконання, малюнок доповнили, аби віддати шану полеглим Героям, які впродовж свого життя рятували людей та віддали найцінніше, захищаючи Україну – своє життя.

На стінописі також зобразили фельдшера, карету швидкої допомоги, акушера та хірурга. Навколо постатей – фермери, шахтарі, військові ЗСУ та звільнена полонена з Нововолинська на тлі поля маків.

До слова, прикордонниця Аліна Паніна потрапила до рук окупантів із заводу «Азовсталь», у полоні вона пробула п’ять місяців, 17-го жовтня її звільнили з російського полону.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер