<

Поки в Нововолинську ділили чиновницькі крісла, близько п’ятдесяти гірників шахти №1 лишились без роботи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 11.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ коментарі 2

Під шумок виборів у шахтарському Нововолинську відбуваються скорочення гірників – біля 50-десяти працівників шахти №1 залишилися без роботи. Попередньо на копальню прийшли зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості про припинення видобутку вугілля до 1-го листопада.

“Електроенергію відключають, вугілля відкачувати ми не можемо. Всі інші роботи виконуємо.

Це в той час, коли країна потребує вугілля, коли купує його в держави-агресора. І вони говорять, що іншого виходу немає”, – говорить голова профспілкової організації шахти №1 Анатолій Мухомеджанов.

На вугільне підприємство прийшов документ про припинення видобутку вугілля – зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості. Згідно Наказу, шахтарі повинні добувати вугілля до травня 2016-го року. Тепер без жодних роз’яснень змінили термін до першого листопада  2015-го року.

“Вчора у нас було скорочення, звільнили близько 50-ти людей. Але наразі ведеться робота, щоб зберегти колектив. Ми плануємо працювати. В суботу має бути зустріч з міністром, на яку поїдуть директори шахт. Люди самостійно переводяться на “Бужанську”, тому що переводити працівників, як на дев’ятій, що знаходиться в складі одного ДП з “Бужанкою”, нема можливості. Заробітну плату Демчишин обіцяв виплатити в повній мірі тоді, коли ми їздили голодувати. Він цього не зробив. Остання виплата була за вересень,  люди отримали 40% зарплатні”, – каже голова профспілки шахти.

Анатолій Мухомеджанов вважає, щоб виправити ситуацію, потрібно змінити керівників міністерства, для того, щоб вони були “не просто чиновниками, а господарями”.

“Вони повинні дбати про людей, не шукаючи у цьому власної вигоди”, – відзначив голова профспілкової організації шахти №1.

Тим часом працівники розповідають, що копальня припинила роботу і працює тільки на водовідкачку.




коментарів: 2
  1. Як надоїли ті недалекі люди, які бачать тільки у себе під носом. Вимога МВФ -припинення фінансування вугільної галузі, закриття збиткових підприємств. Те ж саме комунальні платежі. До чого тут керівники міністерства. Головне кредитів набралися. Кажіть дякую Яценюку і компанії. Знайшли “цапа-відбувайла” Демчишина. Все, поїзд поїхав, завтрашнього дня немає… Продалися МВФ. Ось така ЄВРОПА!

  2. Все крапка, афера розкрита винні знайдені. Всі проблеми в керівництві міністерства це позиція незалежників. Агов хлопаки, а для чого ви знімали деректорів шахт, для чого намагалися віджати охорону, для чого глушили Гарбозюка? Тепер питання, чого ви добилися? Людей звільняють, людей скорочують, шахти як ішли під закриття так і закриваються, а закриваються ще з прискоренішими темпами. Травень 16-того на листопад15-того це круто, ось ваша робота профкоми!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок