<

Показали, як функціонує Нововолинська міська лікарня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 29.08.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1764
/ коментарі 3

26-го серпня відбулася пресконференція директора КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» Олега Шипелика. Говорили про готовність медичного закладу до роботи в умовах госпітальних кластерів, діяльність лікарні в період воєнного стану, працевлаштування внутрішньо переселених медиків та будівництво житла для них.

Також журналістам провели інформаційний тур відділеннями медзакладу.

Як розповів Олег Шипелик, КНП «НЦМЛ» є єдиною опорною лікарнею Володимирського району і має всі необхідні критерії для того, щоб мати статус кластерної лікарні Волинського госпітального округу.

Обов’язковою умовою кластерної лікарні є наявність відділення екстреної допомоги, вузькопрофільних хірургічних й терапевтичних відділень, це все є Нововолинській лікарні.

З жовтня 2021-го року в лікарні почало повноцінно функціонувати укомплектоване відділення екстреної медичної допомоги, єдине на сьогодні у Володимирському районі. На даний час там розгорнуто 7 ліжок і надається медична допомога на рівні сучасних клінік.

Усі структурні підрозділи лікарні повністю забезпечені найновішим обладнанням провідних світових брендів, сучасними УЗД апаратами, фіброскопами, бронхоскопами та іншим. Також в закладі є найсучасніша система аргоноплазмової коагуляції для зупинки кровотеч.

Протягом двох років у НЦМЛ надають реабілітаційну допомогу дорослим та дітям після травм і захворювань.

За 2021 рік у медзакладі прийнято 436 пологів (44% – у мешканок інших ТГ, міст та областей). За 7 місяців поточного року прийнято 270 пологів (50% породіль – іногородні). Запроваджено безболісні пологи (епідуральна анестезія). 

Лікарня забезпечена трьома альтернативними джерелами киснепостачання: рампа з кисневими балонами, кріогенний кисневий газифікатор та киснева станція, яка вироблятиме кисень з повітря. Киснева мережа може забезпечити одночасно 200 пацієнтів. За потреби – можуть збільшити кількість кисневих точок до 300.

Наразі тривають торги для закупівлі лікарнею за власні кошти ангіографа, який планується придбати у вересні-жовтні та до кінця року розпочати надання медичної допомоги хворим з серцево-судинними захворюваннями. 

Зараз у лікарні працює 136 лікарів, 53 з них прийшли в команду за останні 1,5 року. Заклад в трійці лідерів в області за кількістю працевлаштованих внутрішньопереміщених лікарів. Для них планують облаштувати на території закладу житло.

Читайте також:

Нова класифікація медзакладів: депутати просять надати Нововолинській лікарні кластерний статус.

Нововолинська лікарня має усі критерії, щоб стати кластерною, — міський голова Борис Карпус.




коментарів: 3
    • Ага.. Старий анекдот згадався зразу:
      – доброго дня, безплатний лікаре!
      – доброго, доброго…. Безнадійно хворий пацієнте…..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця